Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älähdys: Talousjaostoon valittiin asiantuntijoita

Edustajistoryhmä Keskeisten aktiivit Jussi Westinen ja Juha Rauhamäki kritisoivat Aviisissa 4/07 Tamyn vuoden 2007 talousjaoston jäsenvalintaa. Jaostoa on tänä vuonna kehitetty kohti asiantuntijaelintä. Jäseniksi kutsuttiin kaksi pitkän linjan "alumnia", Tamyn pääsihteerinä 2001-2004 toiminut Touko Berry ja Yo-talosäätiön hallituksen puheenjohtajana istuva Teemu Suoniemi.

Muita jäseniä talousjaostoon valittaessa painotettiin sekä vahvaa kokemusta Tamysta ja taloudesta että vuoden erityisasioihin (mm. uuden palkanlaskentaohjelmiston hankinta) liittyvää asiantuntemusta. Hyviä hakijoita oli valittujen lisäksi muitakin, mutta jaosto haluttiin pitää toimivuuden takaamiseksi mahdollisimman kevyenä. Myös sen sukupuolijakaumaan kiinnitettiin huomiota.

Koska talousjaostolla ei ole itsenäistä päätösvaltaa, sen poliittista edustavuutta ei pidetty kynnyskysymyksenä. Päätöksiä tekevät ylioppilaskunnassa edustajisto ja hallitus. Myöskään jaoston kauppatieteisiin kallistuva pääainepohja tuskin johtaa kirjoittajien pelkäämään uusien ideoiden puutteeseen. Talouteen liittyviä ideoita voi edelleen esittää hallituksessa, edustajistossa, jäsenaloitteina tai epävirallisemmin vaikka soittamalla Tamyyn. Aiemmat, kirjavammat talousjaostot eivät ole olleet erityisiä ideasampoja, ja nimenomaan asiantuntevimmalla jaostolla on ylioppilaskunnalle eniten annettavaa.

Jaoston kehityssuunta ei ole kauppatieteilijöiden tai Vapaaboomarit-edustajistoryhmän hanke, vaan Tamyssa vuosikaudet pyöritelty ajatus. Samoin päätöstä talousjaoston kokoonpanosta eivät tehneet Vapaaboomarit, vaan Tamyn hallitus. Siitä VB-liittoa edustaa yksi kahdeksasosa. Hallituksen yksimielistä päätöstä oli tekemässä myös Keskeisten oma hallitusedustaja.

Simo Autio
Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto