Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Miksi opiskelijalle tyrkytetään pakkoleipää?

Juveneksen opiskelijaravintoloista ei saa enää pelkkää pääruokaa kesäkuusta alkaen. Pelkkä pääruoka on maksanut 15 senttiä vähemmän kuin pääruoka, jonka lisäksi ottaa leivän, voin ja jonkun muun juoman kuin veden.

Syksyllä hinta on aina sama eli opiskelija maksaa leivästä siitä huolimatta, syökö sitä vai ei.


Miksi pelkästä pääruoasta luovuttiin Juveneksen toimitusjohtaja Pertti Liljeroos?

"Kela ei enää anna meille lupaa myydä pelkkää pääruokaa. Muut Suomen opiskelijaravintolat ovat menettäneet luvan myydä niin sanottua purettua pakettia eli pelkkää pääruokaa jo aikaisemmin. Olen tapellut asian puolesta vuosia."


Mitä mieltä olet muutoksesta?

"Se on huono juttu. On paljon opiskelijoita, jotka eivät juo maitoa eivätkä välitä leivästä mutta haluavat silti syödä hyvin. Pääruokaan kuuluu salaatti ja lisäksi voi ostaa maidon, jos haluaa.

Siinä on ollut valinnanvapaus, joka nyt viedään. On pakko maksaa siitä, mitä ei edes ota. Kun tiedän, missä taloudellisessa ahdingossa opiskelijat ovat, on väärin pakottaa heitä maksamaan siitä, mitä he eivät ota.

Päätöksellä on terveydellinen peruste, sillä YTHS:n ruokaympyrään kuuluu leipä, maito ja voi. Olen kuitenkin ajatellut, että opiskelijat ovat sen verran vanhoja että tietävät, mitä haluavat syödä."


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto