Tm on arkistosivu.
Voit siirty Aviisin uudelle sivustolle tst.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Älähdys: Muista mummoa

Aviisin mummojutun (15. 2.) aihevalinta oli asiallinen. Olen ehdoton mummouden kannattaja ja uskon, että jokaisen tulisi tuntea vähintään yksi mummo, joko biologinen tai muu.

Mummo on nykyisin liian monelle etäinen ja tylsä sukujuhlahahmo, välttämätön rasite tai sitten vaivaantunutta "kyl mun pitäis"-tunnetta herättävä henkilö kun puhutaan perhesuhteista. Mummot ovat oikeasti hieno juttu.

Uskon, että mummoissa lepää yhteiskunnankin kannalta suuri potentiaali, heillä on ainutlaatuista viisautta, josta ei meteliä pidetä.

Jos mummoaan ei oikein tunne, kannattaa siihen tutustua jos mahdollista. Monelle mummo edustaa lapsuutta ja mennyttä hyvää aikaa, mutta hymyilevän kahvia, pullaa ja välillä yksityistä opintotukeakin tarjoavan muorin takaa voi löytyä oikea persoona, upea ihminen iloineen ja suruineen.

Mummoonsa tutustuminen on rohkea teko, koska tutustuminen muuttaa omia myyttisiä mielikuvia, mutta se antaa paljon.

Mummon kanssa hengaaminen ei ole pelkkää hyväntekeväisyyttä, vaan parhaimmillaan tasa-arvoista seuranpitoa, jossa keskustellaan aidosti samalla aaltopituudella. Eikä mummon tarvitse olla erityisen yksinäinen kaivatakseen lapsiaan ja lapsenlapsiaan, ihminen vain.

Minulle mummo edustaa pelkällä olemuksellaan rauhallisuutta ja viisasta kiireettömyyttä, oikeaa elämänasennetta, joka parhaimmillaan tarttuu.

Ihmiset, soittakaa siis mummolle ja kysykää, mitä kuuluu!

Tiina Heikkilä, fil. yo.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Tyt kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitteriss
Tampereen yliopisto