Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Millä aikavälillä yliopisto karsii pääsykokeitaan?

Suomen hallitus allekirjoitti maaliskuun lopulla kehysriihessään tavoitteen, että valtaosa korkeakoulujen pääsykokeista poistuisi vuoteen 2013 mennessä ja osa ehkä jo vuoden 2011 opiskelijavalinnoissa.

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Holli, aikooko Tampereen yliopisto poistaa kaikki pääsykokeet?

"Emme ole päättäneet asiasta. Ei me olla kokonaan luopumassa. Se on selvä. Olemme vasta miettimässä asian hyviä ja huonoja puolia. Pääsykokeiden vähentäminen parantaisi uusien ylioppilaiden mahdollisuuksia. Nykyisin ylioppilas joutuu lukemaan kahteen peräkkäiseen kokeeseen ja valmennuskurssit ovat ryöstäytyneet käsistä, kun joillekin aloille ei enää pääse ilman niitä. Mutta ylioppilaskirjoituksissa jostain syystä epäonnistuneiden on päästävä yliopistoon, joten pääsykokeet pitää säilyttää jossain muodossa. Pitää myös miettiä sitä, että lukiossa alettaisiin suuntautua sitä kohti, että hakee yliopistoon tietylle alalle, eikä yleissivistävyys välttämättä säilyisi."

Millainen aikataulu valintakokeiden karsimisessa on?

"Pitää seurata valtakunnallista ohjeistusta. Jo tänä keväänä alamme kehittää asiaa joillain aloilla niin, että uusien ylioppilaiden kiintiötä lisätään. Se ei näy vielä tämän kevään haussa, mutta ensi vuonna voi näkyä. Vuonna 2012 olemme jo iskussa, kun uudet schoolien tutkinto-ohjelmat aloittavat."


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Markus (27.04.10, kello 17:21)

    "valmennuskurssit ovat ryöstäytyneet käsistä, kun joillekin aloille ei enää pääse ilman niitä."

    Ei pidä paikkaansa. Vaikka päässeistä 80% kävisi valemnnuskurssin niin 20% ei käy. Valmennuskurssin käyneistä varmasti huomattava osa pääsisi ilman kurssiakin mutta käy sen varmuuden vuoksi.




Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto