Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Uudeksi pääsihteeriksi valittiin Kati Rajala

Tamyn edustajisto valitsi ylioppilaskunnan uudeksi pääsihteeriksi Kati Rajalan, 28. Rajala voitti äänestyksessä Tamyn viime vuoden puheenjohtajan Aksu Piipon, 31, selvästi äänin 32-3. Hän oli myös Tamyn hallituksen esitys. Rajalan kaksivuotiskausi alkaa toukokuun alussa.

Uuden pääsihteerin koulutuspohjalle myhäiltiin edustajistossa hyväksyvästi. Rajala on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan valtio-oppi. Lähiaikojen tavoitteena ovat lisäksi toiset maisterinpaperit julkisoikeudesta.

Yllätys, yllätys, Rajala osoittautuukin akateemisen vapauden vankaksi kannattajaksi.

"Ei voi olla niin mustavalkoista, että kaikki valmistuisivat samasta putkesta. Pitää voida tehdä töitä ja opiskella eri aineita. Pelkät korkeakouluopinnot eivät tee ketään valmiiksi."

Edustajiston haastattelussa Rajala profiloi itsensä silti enemmän hiljaiseksi taustavaikuttajaksi ja toimeenpanijaksi kuin opiskelijoiden äänitorveksi. Tämä linjaus saattoi toimia Rajalan puolesta edustajiston äänestyksessä, sillä kilpakumppani Piippo korosti pääsihteerin roolia edunvalvojana ja julkisena keskustelijana.

Ennen Tamyn ohjaksiin tarttumista Rajala on toiminut muun muassa kolmen vuoden ajan Pirkanmaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan PAKO:n pääsihteerinä.

"PIRAMK:ssa korostui terveysalan koulutus. Se on hyvin koulumaista, on paljon läsnäolopakkoja ja niin edelleen. Opiskelijakunta taas on niin nuori, että asiat ovat vielä lapsenkengissä. Tamyssa opiskelun vapaus on se keskeinen asia, ja täällä toiminta on myös poliittisempaa", Rajala vertailee PAKO:a ja Tamya.

Omina opiskeluaikoinaan Rajala koki Tamyn jääneen turhan etäiseksi. Hän myöntää asioiden kehittyneen 1990-luvun lopun jälkeen monella tavalla, mutta kokee tavallisten opiskelijoiden ja Tamyn lähentämisen edelleen ylioppilaskunnan tehtäväksi.

Vapaa-ajallaan Sahalahdelta lähtenyt Rajala ulkoiluttaa kääpiöpinseriään Kamua ja harrastaa partiota. Rajala tunnustaa olevansa käytännön ihminen muutenkin kuin partiossa. Se voi olla tulevassa työssä tarpeen, sillä pääsihteeri pyörittää ylioppilaskunnan talouden ja poliittisen koneiston lisäksi Tamyn päämajaa Ylioppilastalolla. Työnkuva vaihtelee talonmiehen ja toimitusjohtajan välillä.

"Kyllä minä PAKO:ssakin vein roskia ja keitin kahvia. Toimistoakin muutin kauteni aikana kolmeen kertaan, kun tilat vaihtuivat."

Rajala on Tamyn neljäs naispääsihteeri. Häntä ennen Tamyssa on ollut yksi naispääsihteeri sekä 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla.

Tuomo Tamminen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto