Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua?

Miksei Toas hanki keskusdigibokseja?

Toasin kiinteistöpäällikkö Pasi Mäkinen, pitääkö Toasin asukkaiden hankkia omat digiboksit?
"Lähtökohtaisesti meillä on sellainen ajatus, että pitää hankkia."

Miksei keskusdigiboksia ole tulossa?
"Ei sellaista ole vakavasti harkittu. Se rajoittaisi monia asioita. Emme tiedä, mitä kukin haluaa katsoa. Jos joku haluaa katsoa perinteiset kanavat, hän katsoo ne ilman mitään lisämausteita.
Jos joku haluaa jotain lisäpalveluita, hän itse ostaa ne erikseen. Se mahdollisuus siellä on, eli me tuomme teknisen valmiuden seinäpistokkeeseen asti."

Rajoittaako keskusdigiboksi siis kanavamäärää?
"Tietysti sinne voi laittaa kuinka paljon vaan. Jos linjattaisiin, että kiinteistön puolesta ostetaan kaikki maksukanavat asukkaalle, sitten ostettaisiin. Pitää kuitenkin miettiä, missä kiinteistön omistajan ja asukkaan välinen jako menee.
Tärkeintä on, että se mahdollisuus on kiinteistön puolesta riittävän hyvä. Meillä kaikki asunnot ovat syyskuun alussa siinä kunnossa, että kiinteistön verkon puolesta digitaalisten lähetysten vastaanottaminen on mahdollista.
Se on vähän sama asia kuin tietokoneen kanssa. Siellä on nettiyhteys kyllä kaikilla, mutta emme me sinne konetta ole laittaneet."

Kuinka monella Toasin asukkaalla on jo digiboksi?
"Ei ole kartoitettu. Voisin kuvitella, että nämä valtakunnan prosenttiluvut vähän korjattuna ylöspäin pitävät paikkansa, koska meidän asukaskuntamme on sen verran nuorta ja heitä kiinnostaa uusi tekniikka.
He eivät ole varmaan ensimmäisinä soittamassa mihinkään auttavaan puhelimeen, että tulepas kytkemään digiboksi, eli ei pelätä uuden tekniikan käyttöönottoa. Kun vertaa moneen muuhun laitteeseen, niin eihän perusdigiboksi ole kallis. Totta kai se tuntuu, että taas lisälaite pitää hankkia, se maksaa paljon. Perusmallit lähtevät kuitenkin 50-60 euron luokasta.
Meillä on kiinteistöt pääasiassa kaapeliverkkoon pistettynä, joten sieltä on ihmisille aika hyvä tarjonta ostaa lisäpalveluita. Lisäksi meillä on yksi digiboksityyppi pelkästään käytössä, eli jos muuttaa, niin 99,9 prosenttisesti sama digiboksityyppi käy siellä toisessakin asunnossa."

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto