Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Syksyn edarivaaleissa voi äänestää ensimmäistä kertaa verkossa

Kokeilun toivotaan piristävän äänestysaktiivisuutta

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa ensi marraskuussa pitäisi pystyä ensimmäistä kertaa äänestämään myös verkossa.

Toistaiseksi sähköisen äänestyksen onnistuminen on kuitenkin epävarmaa. Vaaleissa käytettävä ohjelmisto saadaan Tampereen teknillisestä yliopistosta, mutta kesälomien takia ohjelman soveltuvuutta Tamyn ja Tampereen yliopiston tarpeisiin ei olla päästy kokeilemaan.

Tamyn pääsihteeri Kati Rajala kuitenkin uskoo, että sähköinen äänestäminen vielä onnistuu.

Siitä on toivottu piristäjää edustajistovaalien äänestysaktiivisuudelle, mutta toistaiseksi tästä ei ole vakuuttavia näyttöjä. Yhdessä sähköistä äänestystä kaksi vuotta sitten kokeilleessa ylioppilaskunnassa äänestysaktiivisuus päinvastoin tippui.

"Tavoitteena on tietysti, kuten aina, nostaa äänestysaktiivisuutta ja saada jäsenet ymmärtämään, että tätä kautta asioihin voi vaikuttaa", pääsihteeri Rajala toteaa.

Tuomo Tamminen



Tamyn edustajistovaalit

Varsinaiset vaalipäivät ovat 6. ja 7.11. Ennakkoäänestys pidetään 31.10. ja 1.11. Äänestyspaikkoja on useita yliopiston kampuksilla ja ne ovat auki koko päivän.

Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, edustajisto. Se valitsee ylioppilaskunnalle hallituksen ja sihteerit ja Aviisin toimituksen sekä päättää muun muassa ylioppilaskunnan talousarviosta ja jäsenmaksusta.

Äänestää ja asettua ehdolle saa jokainen Tamyn jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi viimeistään 21 päivää ennen vaaleja.

Edustajistoon eli edariin valitaan 40 jäsentä eli edaattoria ja 80 varajäsentä.

Edustajistovaalit järjestetään kahden vuoden välein. Edellisissä vaaleissa vuonna 2005 äänestysprosentti oli 23,4.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto