Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pääkirjoitus

Keskinkertaisten yliopisto

Ennen kuin aloitin opiskeluni, suurin yliopistoa koskeva harhaluuloni liittyi ihmisiin. Kuvittelin muut yliopisto-opiskelijat suuriksi älyköiksi, joiden rinnalla keskinkertaisuuteni loistaisi entistä kirkkaammin.

Väärässä olin. Täältä löytyy ihan yhtä tyhmää tai viisasta porukkaa kuin mistä tahansa lukioluokasta. Jos yli kolmannes ikäluokasta opiskelee korkeakoulussa, kaikki eivät voi olla neroja.

Tämä voi tuntua vähättelyltä, mutta siihenkin kannattaa tottua. Tässäkin lehdessä on monet kerrat kirjoitettu ylikoulutuksesta ja akateemisten pätkätyöttömyydestä.

Kannattaa silti muistaa, että useimmat maisterit saavat joka tapauksessa oman alan töitä ja tienaavat ihan riittävästi. Ilman koulutusta tavallinen keskinkertaisuus ei ainakaan pärjää.

Ja jottei tärkein unohtuisi: onhan oman alan opiskelu sentään hemmetin hieno laji.

* * *

Tämä Aviisi on kaikkien aikojen ensimmäinen fuksinumero. Se lähetetään postissa kaikille Tampereen yliopistoon hyväksytyille. Teemasta johtuen olemme tässä numerossa normaalia opettavaisempia, mutta jos olette yhtä keskinkertaisia kuin minä, lehden opetukset voivat hieman helpottaa uuteen ympäristöön sopeutumista.

Ennen kuin silmät onnen kyyneleitä valuen kiitätte meitä hienosta lehdestä ja pyyteettömästä avuliaisuudesta, lienee parasta kertoa, kenen rahoilla lysti kustannetaan.

Sillä tehän niitä maksajia olette, hyvät opiskelijat. Mainostuloilla rahoitetaan vain osa Aviisin kuluista. Loput tulevat maksamistanne ylioppilaskunnan jäsenmaksuista. Jäsenmaksua ei voi jättää maksamatta, sillä ylioppilaskunnan jäsenyydestä säädetään Suomessa lailla.

Monet ovat pakkojäsenyyttä vastaan, ja tilanne saattaa joskus muuttuakin. Sitä odotellessa kannattaa ottaa jäsenyydestään kaikki irti ja käyttää mahdollisimman paljon ylioppilaskunnan palveluita.

YTHS-maksun jälkeen Tamyn jäsenyydelle tulee hintaa 3,7 euroa kuussa. Matkusta pari kertaa junalla kotiin ja olet jo voitolla.

Tuomo Tamminen
päätoimittaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto