Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Valtuustoissa unohdettu nuoret ja opiskelijat

Toivomme näkevämme kunnallisvaalien jälkeen valtuustoissa nykyistä enemmän nuoria päättäjiä. Olemme huolissamme siitä, miten keski-iän ylittäneet valtuutetut pystyvät hoitamaan nuorille ja opiskelijoille tärkeitä asioita.

Esimerkiksi vastuuttoman ympäristöpolitiikan seuraukset jäävät tulevan sukupolven kannettavaksi, vaikka ongelmat aiheutuvat nykyisten päättäjien piittaamattomuudesta. Järjestöt toivovat, että yhteiset lajittelupisteet ja peruslajitteluastiat löytyisivät jo muutaman asunnon kiinteistöistä. Poliittisten opiskelijajärjestöjen mielestä keski-ikäisiltä valtuutetuilta unohtuu helposti myös opiskelijoiden erilainen asuntojen tarve.

Opiskelija- ja nuorisoasuntojen rakentamista on lisättävä, ja niille on osoitettava lisää tontteja hyvien kulkuyhteyksien päästä oppilaitoksista.

Joukkoliikennettä on kehitettävä siten, että pienissäkin kaupungeissa voisi liikkua vaivatta ilman yksityisautoa. Myös opiskelija-alennukset joukkoliikenteessä on turvattava.

Opiskelijajärjestöt kehottavatkin nuoria pitämään huolta omista asioistaan ja äänestämään valtuustoon nuoria ehdokkaita. Aikuiset eivät äänestä nuoria, meidän on hoidettava se asia ihan itse.

Keskustan Opiskelijaliitto,
Kokoomuksen Opiskelijaliitto, Sosialidemokraattiset Opiskelijat sekä Vihreiden Nuorten ja
Opiskelijoiden Liitto

Kunnallisvaalit 24. lokakuuta.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto