Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu: Taikasienet vähentävät ahdistusta!

Hallusinogeenisten madonlakkien sisältämä psilosybiini on osoittautunut tehokkaaksi ahdistuksen lievittäjäksi New Yorkin yliopiston tutkimuksessa. Yhden ainoan psilosybiiniannoksen ahdistusta lievittävä vaikutus tuntui vielä puolen vuoden kuluttua sen ottamisesta!

Psilosybiiniä saaneessa testiryhmässä mieliala alkoi kohentua selvästi kahden viikon kuluttua psilosybiinin ottamisesta. Psilosybiinillä ei havaittu haittavaikutuksia.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 40 vuoteen kun psilosybiinin käyttöä käsitellään arvostetussa psykiatrisessa tiedesarjassa. Tutkijat varoittavat ihmisiä lääkitsemästä itseään suoraan madonlakeilla, sillä ne voivat aiheuttaa paniikkioireita ja muita pelkotiloja. Tutkimuksen julkaisi Archives of General Psychiatry. Suomessa siitä kertoi Hs.fi.

A5

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Achmabad (31.10.10, kello 16:57)

    Taikasini on Haram!
    Siksi se olla kauhistus.

  2. mimmuli (16.09.11, kello 19:22)

    Totta! Söin eilen annoksen silokkeja. Sitä ennen minua oli taas ahdistanut ja masentanut erittäin vaikeasti ja sain todella vaikeita paniikkokohtauksia päivittäin useiden viikkojen ajan. Mietin jo lähtemistä mielisairaalaan. Tänään eilisen reissun jälkeen en ole saanut yhtäkään paniikkikohtausta, oloni on seesteinen ja hyvin levollinen. Edes käteni eivät vapise mitä ne yleensä tekevät jatkuvan ahdistuksen takia.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto