Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Puolitoista metriä mustaa johtoa, kiitos

Verkkokaupoissa turhan krääsän määrä lähestyy ääretöntä

"Tuotetta, jota et ainakin kerran elämässäsi tarvitse, ei ole", nälvitään YUP:n kappaleessa Tavaroiden taikamaailma. Sanoituksen ironiaa on helppo ymmärtää, kun selaa verkkohuutokauppojen loputonta tavaranpaljoutta. Huuto.netissä ja eBayssä kaupattavan krääsän määrä on mykistävä.

Huuto.netissä on viime aikoina myyty esimerkiksi hampurilaisravintolan etusetelejä (arkki 80 sentillä), sinistä penaalia (60 senttiä), mustaa käyttämätöntä johtoa (1,5 metriä 75 sentillä) ja baarista napattuja tuopinalusia (kaksi kappaletta 30 sentillä).

Jos Huuto.net on kirpputori potenssiin kaksi, eBay on sitä potenssiin viisi. Yhdysvalloissa alkunsa saaneella sivustolla kaupataan vaatteita, autoja ja levyjä mutta myös ohjussiiloja, sieluja ja sähköpostitse tehtäviä ennustuksia.

Sivustolla on jatkuvasti meneillään miljoonia huutokauppoja. Kitaroita näyttää olevan kaupan yli 50000, korvakoruja rapiat 60000.

Yhdellä sentillä saisi esimerkiksi Yodan pään muotoisen popcornin, kaksi pahvilaatikkoa, "siamilaisen" parin hedelmäkarkkeja tai kukkaruukun, joka on kuulemma kirottu - nykyisen omistajan mukaan jokainen siihen istutettava kasvi kuolee.

Mainoslause otsaan
15000 dollarilla

EBayhin on kehittynyt kokonaisia kummallisten huutokauppojen lajityyppejä. Muutamasta tuhannesta dollarista ihmiset ovat valmiita tatuoimaan itseensä huutokaupan voittaneen päättämän mainoksen tai tekstin. Oklahomalainen nainen lupaa ajaa kulmakarvansa ja tatuoida tilalle mainoslauseen 15000 dollarilla.

Tiedätkö, mitä
olet huutamassa?

"Mystery auction" -kaupoissa ostaja ei tiedä, mitä on ostamassa. Lupaukset ovat suuria: eräs myyjä takaa, että huutokaupassa myytävä tavara on varmasti arvokkaampi kuin myyntihinta.

Ei kuulosta kovin hyvältä bisnekseltä. Jostain syystä mysteerihuutokauppoja on silti meneillään eBayssä yli 1500.

Ilmeisesti myös monet myyjät näyttävät tajuavan koko touhun huvittavuuden.

Eräs Huuto.netin myyjä kauppasi kuulakärkikynää, jossa on teksti "Matti Lähteenmäki". "Mukava lahjaidea Matti Lähteenmäki -nimiselle", myyjä huomautti.

Huumori puri, ja kaupat tehtiin 25 sentillä. Sivuilta ei käynyt ilmi, mikä oli ostajan oikea nimi.

Juhani Saarinen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto