Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele - kirjoituksia Tamystä

Myytinmurtajat

Ylioppilaskunnasta ja sen toiminnasta liikkuu kiinnostavia, mutta erheellisiä tarinoita. Nyt uusien opiskelijoiden asetuttua taloksi yliopistolle ja edustajistovaalien kolkuttaessa ovelle on syytä kiinnittää huomiota näihin myytteihin ja niiden paikkansapitävyyteen.


Myytti: Tamy on opiskelijayhdistys, jolla ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Yliopisto, opetusministeriö, Tampereen kaupunki ja muut instanssit päättävät, mitä päättävät, paikallisista kitisijöistä piittaamatta.

Totuus: Tamy on julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on automaattinen jäsenyys. Sekä valtakunnallisessa että paikallisessa opiskelijoihin liittyvässä päätöksenteossa Tamylla on suuri merkitys. Ilman Tamya tuskin olisi sähköistä tenttiä tai Tampereen joukkoliikennealennuksia, ilman ylioppilaskuntia ei olisi opintorahan korotusta.


Myytti: Tamy on kaikkivoipa. Se hävittäisi niin Toasin ja YTHS:n jonot kuin yliopiston rahoitusongelmatkin, jos laiskat toimijat vain viitsisivät tehdä asioille jotain.

Totuus: Omien voimavarojensa puitteissa Tamy tekee aina parhaansa, mutta valtavan rahavarannon päällä se ei istu. Kun ilmaiset lounaat ovat harvassa, toimivia ratkaisuja pitää joskus hakea vaikeamman kautta.


Myytti: Tamyn päättävissä elimissä on etupäässä poliitikoiksi havittelevia kaadereita, jotka ottavat käskynsä puolueilta. Sitoutumattomat edustajat möllöttelevät hiljaa, mitä nyt joskus kinuavat ainejärjestölleen lisää biletilaa. Koko systeemi on mätä ja täynnä väärämielisiä nilkkejä, jotka täytyisi syöstä vallasta.

Totuus: Tamyssa vaikuttavat tuikitavalliset opiskelijat. Edustajiston ja hallituksen poliittisten ryhmien jäsenet tekevät päätöksensä oman harkintansa mukaan, ja sitoutumattomatkin rohkenevat esittää poliittisia näkemyksiä - onneksi, sillä aniharva päätös on vailla poliittista ulottuvuutta. Päätöksille on useimmiten hyvät syyt, mutta perusteltu ja rakentava kritiikki on aina paikallaan.


Myytti: Tamyn työhön ei voi tai kannata mennä mukaan. Pieni piiri päättää kaikesta ja kai niillä on siihen asiantuntemustakin. Parempi keskittyä omiin hommiin.

Totuus: Tamyn ja sen piirissä toimivien yhdistysten kautta voi aivan konkreettisesti parantaa opiskeluympäristöä lukuisin tavoin, ja siinä kaikki ovat asiantuntijoita. Edustajistovaaleissa jokainen läsnäoleva opiskelija voi asettua ehdolle, ja Tamyn jaostojen toiminta on kaikille avointa. Jos muukin kuin oma napa kiinnostaa, valitse vaikuttamiskanavasi - ilman ennakkoluuloja.

Simo Autio
Tamyn hallituksen
puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto