Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua: Toas korottaa vuokria

Toas sisällyttää ensi vuoden alusta Toasnetin käyttömaksun kaikkien asukkaidensa vuokriin. Muutos nostaa vuokria enimmillään 6,3 prosenttia.

Toasin toimitusjohtaja Timo Lehto, miksi vuokrat nousevat?

"Vuokrien korotus liittyy yleiseen kustannustason nousuun. Esimerkiksi palkat, lämpö-, vesi-, siivous- ja muut maksut nousevat maaliskuussa. Osa korotuksesta liitetään kiinteistönhuoltoon, osa Toasnetin kehittämiseen."

Onko korotuksilla tarkoitus puuttua Toasnetissä ilmenneihin ongelmiin?

"Kehitämme järjestelmää jatkuvasti. Teemme laitehankintoja ja parannamme järjestelmää. Mitä tulee ruuhkiin yhteyksissä, se ei ole Toasnetin vika. Samoja piuhoja muutkin laajakaistat käyttävät."

Aiotaanko vastaisuudessa kouluttaa paikallisten verkkojen ylläpitäjiä ja muuta henkilökuntaa toimimaan paremmin ongelmatilanteissa?

"Elisa, jonka alaisuudessa Toasnet on, kouluttaa edelleen verkonvanhimmat. Me parannamme ensisijaisesti automaattista verkon ylläpitämistä."

Olet sanonut, että päätöksen tarkoituksena on lisätä asukkaiden netin käyttöä. Eikö samalla rankaista ulkopuolelta hankitun laajakaistan käyttöä?

"Muihin verrattuna Toasnet on silti selvästi halvin nettiliittymä."

Vuokrankorotus on tuntuvin heille, joilla ei ennestään ole Toasnetiä. Kuulostaa laajakaistan pakkosyötöltä.

"Tietenkin he, jotka käyttävät nettiä muualla, esimerkiksi yliopistolla, protestoivat. Olemme kuitenkin halunneet ajatella pidemmälle. Toasinkin palvelut muuttuvat koko ajan entistä internetpainotteisemmiksi. Tarkoituksena on saada netti kotien vakiokamaksi."

Opintotuen asumislisän vuokrakattoa nostettiin marraskuun alusta. Onko Toasin käyttömaksujen nostolla ja tukien korotuksen välillä yhteyttä?

"Ei ole. Olemme päättäneet omasta korotuksestamme jo keväällä. Emme voi asettaa vuokria lyhyellä tähtäimellä. Pienillä korotuksilla päästään tasaisempaan hintojen nousuun. Niin vältetään myös epämiellyttävä hintojen heiluriliike. Tilanne on aika surkea, kun nyt vasta tehtiin ensimmäinen oleellinen vuokratuen korotus kymmeneen vuoteen."

Ilkka Pernu
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto