Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 15/2005
kansi

Neljä seinää ja viinaa

Kuva: Ilkka Pernu
Kuva: Ilkka Pernu

Nyt on mainio tilaisuus kalsarikänneille. On perjantai-ilta, kukaan kavereista ole ottanut yhteyttä, eikä mitään menoa ole tiedossa. Tai epäilen muilla olevan parempaa seuraa.

Viimeinen niitti päätökselle tulee, kun edellisenä viikonloppuna tapaamani neito ei vastaa puhelimeen. Kuten Waltarin Sinuhe egyptiläisessä todetaan, suurimmankin surun parantaa viini. Tuumailen, että Karjala varmaan ajaa saman asian.

Pitää vielä mainita, että keli on kylmä - tuulee kuin Pohjoisnavalla - ei huvita tehdä rynnäkköä yöhön. Kaadan olutta kurkusta alas. Tunnelmamusiikiksi sopii mainiosti Godsmack, jumalanpusu.

Musiikki iskee sieluun ja innoissani päätän tehdä kitaralla jatkoa riffille, jonka aiemmin kehittelin. Tajuan, että räveltäminen turhaa, ennusmerkitkin jo sanoivat, ettei tänään onnistu. Vimmastuneena soitan bändikavereille ja perun sunnuntain treenit.

Heitän soittopelin sohvalle ja suuntaan alakerran Amadeukseen. Tavoitteenani on hörpätä bisse ja lukea Sue. Siellä en kuitenkaan viihdy. Helvetti, viereisessä pöydässä paikallinen rock-poppoo Negative vetää päiväkännejä ja hoilaa Civil Warin päälle.

Kävelen lähikauppaan vasten viimaa. Haen munia ja pekonia ennen kuin poukkoilen lapsiperheiden välistä oluthyllylle. Vasta kassalla tajuan, kuinka noloja ostokseni ovat. Luikin häpeissäni ulos ja painelen korsulle juomaan.

Avaajaa ei tarvitse etsiä, korkit aukeavat näppärästi kirjoituspöydällä lojuvan puukon perällä. Katselen tietokoneelle lataamiani musiikkivideoita. Ensin laitan pyörimään Deftonesin Back To Schoolin ja perään WASP:in Blind in Texasin.

Seuraavaksi Spaghetti kolesterolianan resepti. Laita ensin spagettia kiehumaan (noin kourallinen) Revi pekoni pakkauksesta ja paista se pannulla. Kaada spagetin valmistuttua ylimääräinen vesi pois ja lisää kattilaan paistetut pekonit.

Aromikkaaksi ruoan tekee chilimauste ja ketsuppi. Niitä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Käyn hakemassa olutta jääkaapista, matkalla jään katsomaan televisiosta antitupakointikampanjaa. Muistan sen katsottuani käydä röökillä.

Keksin runon:

On mahtavaa olla nuori mies
Sikspäkistä jäi vaan kuoret,
vedän huiviin kossusta puolet,
tralalaa, raakana niin maittavaa,
nuorelle miehelle maistuu aina vaan

Ilta vaihtui yöksi ja yö aamuksi. Tajunta luovutti ja jätti isäntänsä makaamaan sängylle. Mukava herätä omasta punkasta, ajattelen.Kalsarikännejä on hyvä opetella vetämään, jos happy hourit lopulta kielletään.

Katselen kirjoittamaani runoa ja muistelen millaista luomisen riemua tunsin illalla.

Päätän, etten saata itseäni häpeään, joten sitä ei julkaista. Mutta toisaalta se olisi tutkimuksen vääristelyä. Sille tielle ei kannata lähteä. Korjaan tekstistä pois kirosanat, ja näin raporttini on valmis.

Juho-Heikki Matilainen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto