Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Naisen tuoksu voitti Aviisin valokuvakisan

Aviisin neljähenkinen toimitus äänesti joulukuisen valokuvauskilpailun voittajaksi Riitta Vuorelan ottaman kuvan Naisen tuoksu. Teemana oli opiskelijaelämää Tampereella.

"Kuva on otettu kansainvälisten opiskelijoiden asuntolassa Tampereella 2004. Sosiaalinen elämä asuntolan eri kerrosten ja kansallisuuksien välillä on vilkasta, katseita vaihdetaan ja pareja syntyy. Kuva kertoo siitä jotain", Vuorela kuvaa otostaan.

"Siitä välittyy tunnetta, se on hyvin intensiivinen kuva. Kaverin katseessa on salaperäisyyttä. Otos on myös hyvin sommiteltu ja teknisesti hyvä", yksi tuomareista kommentoi Vuorelan kuvaa.

Kilpailun toinen menestyjä oli Leila Oksa, jolta seitsemän julkaistun kuvan joukkoon hyväksyttiin kolme. Raati kävi kiperän keskustelun siitä, pitäisikö yhdeltä kuvaajalta valita palkittujen joukkoon vain yksi kuva.

Lopulta yksimielinen päätös kuului, että taitavat kuvaajat saakoot ansioistaan tunnustusta.

Muita kriteerejä teeman lisäksi ei ollut, vaan kukin neljästä tuomarista laittoi suljetussa lippuäänestyksessä kolme mielestään parasta kuvaan paremmuusjärjestykseen.

Jaetulle toiselle sijalle kisassa pääsivät Janne Laakkosen ja Leila Oksan kitara-aiheiset kuvat. Palkittujen joukkoon mahtui vielä Manu Humppi kahdella kuvallaan

Kilpailuun osallistui hiljaiselta vaikuttaneen alun jälkeen huikeat 63 valokuvaa yli 25 kuvaajalta.

Voittajakuvasta Aviisi maksaa 200 euron palkkion ja muista julkaistuista kuvista 30 euroa kustakin.

a5

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto