Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nyt puhuu opettaja

Sinun täytyy astua johtoon

Yliopistossa opiskellaan elämää varten. Maailma on auki, kunhan osaat ottaa opiskelun ja elämän oikeinpäin haltuun.

Sinun pitää käydä suihkussa joka aamu, laittaa tukka ja ajaa parta, jos sellainen on. Pukeudu hyvin, se ihmiset erottelee, ja syö lujasti. On laadittava ohjelma, ja sen pitää olla tiukka: aikaa ei pidä haaskata, sillä pian olet huomaava, että kaikkea muuta on, vaan ei aikaa. Mutta peilin edessä vietetty aika ei mene hukkaan.

Sinun pitää opiskella päättäväisesti, hurjaa vauhtia ja pystypäin. Suorita helpoimman jälkeen, vältä vaikeat aineet ja lunttaa, milloin mahdollista. Opiskeluaikana tärkeintä eivät ole opit vaan verkostot - niistä riippuu urasi lähtöpamaus. Itseäsi säästämättä luo verkostoa, luo, rupea tutuksi parempiesi kanssa ja huonommat karistele lahkeistasi. Opiskelijaelämä on alfa ja haalaribileet omega, siellä pelaa korkein panoksin.

Sinun pitää muistaa se kultainen sääntö, että liiketoiminnassa tulot ovat yksityisiä mutta kustannukset yhteisiä. Ja siinä on kaikki, mihin verorahoja tarvitaan. Opi voittamaan ja hävitessä panemaan käsi toisen taskuun. Käytä kyynärpäitä, astu varpaille, muuntele totuutta ja huijaa. Paras bisnes on lailla kiellettyä, hankkiudu siis paikalle. Ota lätkämiesten asenne: lait on niinkuin pakit, ne on tehty kiertämistä varten. Loppupeleissä auttaa ministerimoraali: lait on tehty muutettaviksi.

Sinun pitää oppia sietämään työväenluokkaa, koska se panee paletin pyörimään. Katso muurahaispesää ja mieti asiaa. Sietää pitää myös vanhuksia ja vammaisia, koska niillä voi tehdä bisnestä. Maahanmuuttajiakin tarvitaan - kuka muu sinulle tuo pitsan töihin lauantai-iltaisin? Perhe kuuluu statukseen ja antaa vastapainoa hektiselle työlle, perimysjärjestystä unohtamatta. Aika-ajoin on lupa herkistyä luonnolle, ainakin kaupallisessa mielessä. Henkistymistäkin voit kokeilla, mutta sen kanssa on oltava varovainen.

Sinun täytyy astua johtoon. Ja silloin ole kova: nurkkaa, valtaa, diilaa, reittaa ja splittaa. Argumentoi kvartaalitaloudellisesti, saneeraa järkiperäisesti ja revi siekailematta vanhaa uuden tieltä. Etabloidu, relokalisoidu ja jakele paljon potkuja, alista kyselemättä, ahdistele seksuaalisesti ja ole trendikkäästi brutaali. Myös purjehdi ja golfaa ja aja avoautoa ja amerikkalaista moottoripyörää. Havittele kaksin käsin, järkähtämättä ja periksi antamatta. Vedä hartiat taakse ja laula: "Teräsnyrkkinä lyö, iske ja paina, ilman armoa, aina".


Hannu Laurila
kansantaloustieteen
professori

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Vegelius (20.08.08, kello 10:45)

    Kuulostaa liiankin todelliselta nykymenolta. Vailla eloonjäämistaistelua ihminen on pakotettu ottamaan järjestelmästä irti kaiken sen, jonka avulla saadaan edes jonkinlaiset "kicksit".

  2. Bruno Brutal (24.08.08, kello 23:59)

    Täytyy muistaa, että proffa itse ei ole elänyt vuottakaan sitä elämää, mistä hän saarnaa. Mutta - elkää tehkö niin kuin minä teen (hypistelen kansantaloutta) - tehkää niin kuin minä opetan (pilkkaan kansan taloutta). Tämä on tietysti ironiaa --- eihän proffa oikeasti näin ajattele. Tai siis ajattelee, mutta hänen pitää kätkeä ajattelunsa eläkeikään asti. Ilmeisesti se eläkeikä on nyt koittanut. Nyt puhuu professorin libido.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto