Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Täytetään kuilu

Tamyn edustajistovaalin kynnyksellä sai kuulla kirjavia näkemyksiä ylioppilaskunnan asioista ja toimijoista. Huolimatta siitä, että kannat olivat omasta aatepohjasta riippuen melko ristiriitaisia, keskimääräinen kuvaus ylioppilaskunta-aktiiveista oli tämä: Tamyn "tyypit" ovat poliittisia pyrkyreitä, jotka haluavat päättää toisten puolesta aivan vääränlaisista asioista.

"Kaikki, paitsi minä, joka olen eka kertaa ehdolla edarivaaleissa, ja olen muuten sitoutumaton! Ja sit se yks, joka on mun kaveri ja siksi ihan hyvä ja järkevä tyyppi..."

Tamyn työntekijöistä sai vaalimarkkinoilla hengaillessaan sen kuvan, että nuo puolueiden suojatyöläiset eivät voisi muuta työtä saadakaan. Kahvia juovat opiskelijan rahoilla. Ja sitä kamalaa lehteäkin julkaisevat.

Olen myös seurannut melko aktiivisesti erään ainejärjestön keskustelufoorumia netissä. Moni keskustelija on siellä sitä mieltä, että eroaisi ylioppilaskunnan jäsenyydestä jos se ei olisi lakisääteinen, sillä niin vähän etua siitä kenellekään on.

Miksi ylioppilaskunnan toiminta herättää niin paljon pahansuopia ajatuksia? Ja miksi koko ruljanssi kiinnostaa niin harvoja? Miksi näin, kun ihan oikeesti me tehdään täällä niska limassa duunia hei!

Tamyssa toimineet ihmiset yleensä vetävät herneet keuhkoonsa heti, kun kuulevat mainitun kaltaisia puheita, ja ryntäävät nopeasti kiistämään niitä.

Eivätkä ne usein pidäkään paikkaansa. Siitä huolimatta, vaikka Tamyssa työskenneltäisiin vuorokauden ympäri seitsemän kääpiön ahkeruudella, elävät pahat puheet niin kovin sitkeästi.

Voisiko se johtua Tamy-aktiivien jonkinlaisesta ylimielisyydestä? "Me valvomme teidän etujanne", niin kuin juhlavasti ja ympäripyöreästi sanotaan.

Me tiedämme sinua paremmin, ole sinä hiljaa? En toivoisi näin olevan, mutta jossain varmaan käy näinkin. Vihamieliset puolitotuudet ja alhainen äänestysprosentti ovat kuitenkin mielestäni oireita jostakin. Jossakin on kuilu, mutta missä?

En ala paasata kaikista niistä saavutetuista eduista, joita esimerkiksi pelkkä opiskelijakortti tarjoaa. Ja olisi väärin väittää esitettyä kritiikkiä sokeaksi tai tyhmäksi. Siksi tänä vuonna yksi Tamyn hallituksen toiminnan teemoista on jäsendemokratian kehittäminen.

Tamyn tehtävä on tehdä itsensä tarpeelliseksi. Edunvalvonnan, toimintojen, palvelujen ja asenteiden on kehityttävä sellaisiksi, että Tamy koetaan omaksi ja tärkeäksi. Sellaiseksi kaikkien Tampereen yliopiston opiskelijayhteisöksi, johon voisi liittyä muutenkin kuin pakolla.

Sellaisen Tamyn eteen aiomme täällä Kauppakadulla tehdä töitä.

Sellaisen ylioppilaskunnan tekemiseen haastan myös Sinut. Etsitään kuilu ja täytetään se.

Aksu Piippo
Tamyn hallituksen uusi puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto