Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pikaratikkavaraus on viisautta

Monet ovat arvostelleet kovasti tulevaa liikenneosayleiskaavaa. Ongelma heidän kirjoituksissa on se, että he eivät haluaisi mitään siitä, mitä tulevassa kaavassa on.

Olemme yhdessä valtuustossa selväsanaisesti ymmärtäneet, että keskustalle pitää tehdä jotain. Jos emme tee, siirrymme ei kenenkään haluamaan tilaan, pysähtyneisyyden aikakauteen.

Keskustan liikenneosayleiskaavan tarkoitus on vähentää ruuhkia ja pienentää saasteiden määrää ja lisätä asukkaita. Olemme valtuustossa hyväksyneet tiivisasumisen, siksi Tampellan tunneli on keskeinen, edellyttäen tietenkin, että YIT maksaa sen. Haluamme pienentää ruuhkia, siksi on aika kehitellä monipuolisempaa joukkoliikennettä.

Vain tyhmä jättäisi varauksen pikaratikasta tekemättä. Ilman varausta emme voi tulevaisuudessa edes harkita eri joukkoliikennemuotoja. Tulevassa kaavassa päätämme varauksesta, itse pikaratikasta tehdään päätös valtuustossa myöhemmin.

Tilanteessa, missä Tampere painii tällä hetkellä, ei ole järkeä poistaa mahdollisia tulevia vaihtoehtoja pois.

Valtuutettujen pitää nähdä pitkälle tulevaisuuteen. Jos ei halua katsoa sinne, on aina helppo sanoa, että tämä maksaa liikaa ja saada näin kuntalaiset puolelleen.

Totta kai kaavassa on ongelmakohtia, muun muassa haluaisin kysyä, että mitä järkeä on rakentaa pikaratikka, jos haluamme myöskin 3000 uutta parkkipaikkaa. Tällä menettelyllä minimoimme pikaratikan vaikuttavuuden. Tätä ei tule sallia tulevaan kaavaan.

Mielestäni myös pikaratikan maanpäällistä vaihtoehtoa on syytä tutkia tarkkaan. Samoin bussien siirtymistä maakaasukäyttöisiksi. Tämän takia valtuustossa ollaankin hyväksymässä ponsiesitystä lisäselvityksistä.

Joonas Lepistö
Kaupunginvaltuutettu (sd)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto