Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Päätalon uusi ravintola on silmänruokaa

Hyvältä näyttää paitsi uusi ravintola, myös sen ruoka-annokset. Vuoronumerot kertovat, kenen fuusioruoka on valmis. Jenni Laulumaa kehuu uudistuksia. Kuva: Juha Honkonen
Hyvältä näyttää paitsi uusi ravintola, myös sen ruoka-annokset. Vuoronumerot kertovat, kenen fuusioruoka on valmis. Jenni Laulumaa kehuu uudistuksia. Kuva: Juha Honkonen

Kilpailu opiskelijaravintoloiden välillä kiihtyy, ja voittajaksi on selviytymässä opiskelija.Tampereen yliopiston päärakennuksen ravintola avattiin reilusti myöhästyneen remontin jälkeen maanantaina. Ero entiseen on huomattava.

Suurin uudistus on fuusiokeittiö, jossa kokki valmistaa ruuan asiakkaan nähden. Vaihtoehtoja on kolme: wok-ruoka, grilliannos ja burger. Hinta on opiskelijalle 4,40 euroa.

Fuusiokeittiössä näkee taululta, kuinka paljon aikaa menee ruuan valmistumiseen. Juveneksesta arvellaan, että tunnissa pystytään tekemään 40 annosta. Tilauksen jälkeen asiakas voi ottaa juoman, leivän ja salaatin, maksaa kassalle sekä mennä pöytään odottamaan. Vuoronumerotaulu näyttää, koska annos on valmis.

Hervannassa lihaa,
yliopistolla kasviksia

Idean fuusiokeittiöön Juvenes sai Hervannan Newton-ravintolastaan. Erona paljon pihviä syöviin teekkareihin yliopistolla aiotaan panostaa tuoreisiin vihanneksiin ja vaaleaan lihaan.

Ravintolan ilmastointi on pistetty kokonaan uusiksi. Talvella tutiseminen ja kesällä hikoileminen saattavat siis olla historiaa.

Ohi voivat olla myös päätalon ravintolan kiemurtelevat, kulkuväylät tukkivat jonot. Normaalihintaiset sapuskat haetaan pitkiltä itsepalvelutiskeiltä ja maksetaan kahdelle kassalle, joihin vie neljä lyhyttä jonoa. Jonottajia yrittävät viihdyttää televisiosta pyörivät musiikkikanavat.

"Meillä on ainakin silmänruokaa," tuotekehittelypäällikkö Päivi Jousmäki naurahtaa.

Ravintolapaikkoja on suunnilleen saman verran kuin ennenkin, 248. Ruuanhakutiskit vievät enemmän tilaa kuin ennen, mutta muutama pieni luentosali ja kabinetti on otettu ruokailijoiden käyttöön.

Lisää proteiinia
ruokaan ja juomaan

Sosiaalipolitiikkaa opiskeleva Jenni Laulumaa oli kokeilemassa uutta ravintolaa ensimmäisten joukossa.

"Modernilta näyttää. Linjastot toimivat ihan hyvin, ja jonot varmaan lyhenevät jonotusnumeroiden ansiosta: välillä voi tulla pöytään syömään salaattia. Palvelu oli tosi ystävällistä.", Laulumaa sanoo.

Hän pitää erityisesti fuusiokeittiöstä, jossa ruoka-annokset tehdään kullekin yksitellen.

"Yksilölliset ruuat ovat tosi hyvä asia, jos on allerginen. Linjastoissa ihmiset ottavat usein eri ruokia samalla kauhalla."

Kehitettävää hän keksii kasvisruuan saralta.

"Ruuassa pitäisi olla enemmän proteiinia. Juomana taas voisi olla myös mehua sekä soija- ja kauramaitoa", tuumii Laulumaa.

Aviisia julkaiseva Tamy on toinen Juveneksen omistajista.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. name (14.10.11, kello 0:52)

    comment4,
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto