Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Järvisten koti löytyi Pappilasta

Tommi ja Heidi Järvinen ovat ylpeitä oman kodin omistajia. Kuva: Tuomo Tamminen
Tommi ja Heidi Järvinen ovat ylpeitä oman kodin omistajia. Kuva: Tuomo Tamminen

Heidi ja Tommi Järvinen ovat olleet oman asunnon omistajia - ja asuntovelallisia - tasan puoli vuotta. 4h+k+s löytyi Pappilan kaupunginosasta Eetunkadulta viime heinäkuussa.

Oma asunto ehti häämöttää pariskunnan mielessä useamman vuoden, mutta ajankohtaiseksi projekti tuli Heidin valmistuttua yliopistosta filosofian maisteriksi keväällä 2004.

"Silloin tiesi, että Toasilta pitää muuttaa kohta pois kuitenkin", Heidi kertoo.

"Vuokralla asumista ei mietitty ollenkaan. Se on kuitenkin kaikki kotiinpäin, mitä omasta asunnosta maksaa", Tommi lisää.

Lainan saaminen ei ollut Järvisille vaikeaa. Tietojenkäsittelytieteen graduaan viimeistelevä Tommi on ollut vakituisessa työssä jo viisi vuotta; Heidin määräaikaista työsuhdetta pankissa kommentoitiin sanomalla "ainahan opettajille löytyy töitä". He olivat myös säästäneet kolmen vuoden ajan ensiasunnonostajille tarkoitetulle ASP-tilille.

Viitekoron ja todellisen koron erotusta eli marginaalia saatiin kilpailuttamalla jopa hieman hilattua alaspäin.

"Kiersimme pankeissa kysymässä kilpailevat tarjoukset, mutta päädyimme lopulta vanhaan pankkiimme, koska lupasivat sen mitä muutkin, kun sanoimme, että muut lupasivat tällaista ja tällaista", Tommi sanoo.

Pahan päivän varalle Tommille otettiin lainaturvavakuutus, joka kattaa kuoleman ja tapaturmat. Työttömyyden varalle kumpikaan ei saanut vakuutusta, koska Tommi oli vielä opiskelija ja Heidi määräaikaisessa työssä.

Omassa kodissa asuminen on ollut monella tavalla erilaista kuin opiskelija-asunnossa.

"Valvon paljon enemmän sähkön ja veden käyttöä, ja mietin, mitä tapahtuu jos jokin hajoaa, koska se pitää itse maksaa", Heidi toteaa.

"Mutta onhan täällä paljon rauhallisempaa", Tommi nauraa.

Juha Honkonen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto