![]() |
|
![]() |
Vuosi vaihtui ja moni on luvannut itselleen uutta. Luvatkaamme myös huomioida paremmin ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa erittäin tärkeä vanha kuje, palautteenanto. Palautteenannossa on kaksi tärkeää seikkaa. Ylipäätään palautteen antaminen on tärkeää, mutta tärkeämpää on se, miten palaute annetaan.
Oletteko taputtaneet hyvän luennon jälkeen luennoitsijalle? Oletteko jupisseet opiskelutovereiden keskuudessa jostakusta luennoitsijasta, jonka luennot ovat tylsiä tai pelkkää ajanhaaskausta? Oletteko menneet keskustelemaan asiasta kasvokkain luennoitsijalle ja kertoneet hänelle tyytymättömyydestänne, siitä, mihin olette tyytymätön sekä ajatuksistanne, miten luentoja voisi parantaa? Jos olette antaneet luennoitsijalle palautetta, joko positiivista tai rakentavasti negatiivista, taputtakaa itsellenne, olette sen ansainneet. Entä miten kiinnitätte huomiota palautteen antamiseen läheisillenne, opiskelutovereillenne, ainejärjestön vastaaville, vieressä istuville edaattoreille tai Tamyn henkilökunnalle?
Helppoa on vain tokaista, että jokin asia on huono, mutta pelkkä tokaisu ei paranna itse asiaa. Vaikeampaa on eritellen kertoa, mikä on huonoa, mikä hyvää ja miten asiaa voisi parantaa. Kuitenkin muutos toivottuun suuntaan tapahtuu vasta, kun löytää tämän rakentavan tavan antaa palautetta. Vaikeaa on myös muistaa kertoa, jos jokin on mennyt hienosti. Keskitytään vanhojen kujeiden parantamiseen, annetaan toisillemme palautetta, kasvokkain ja rakentavasti, kiitos.
Virve Valtonen
Tamyn edustajiston puheenjohtaja
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen