Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tutkittu juttu

Pipari päivässä lihottaa vähemmän kuin pitäisi!

Yksi ylimääräinen pikkuleipä päivässä lisää päivittäistä energia-annosta 60 kilokalorilla. Kuukaudessa tällaisen annoksen pitäisi nostaa painoa 200 grammaa, vuodessa 2,7 kiloa ja vuosikymmenessä 27 kiloa.

Todellisuudessa paino ei kuitenkaan nouse kymmenen vuoden pikkuleivänmussutuksella kuin vajaat kolme kiloa, koska painavamman ruumiin liikuttelu vaatii enemmän energiaa. Asian kääntöpuoli on, ettei onnistuneen laihdutuksen jälkeen voi palata elintapoihin, jotka pitivät aiemman korkeamman painon vakaana, koska kevyempi ihminen kuluttaa vähemmän energiaa.

Tutkimus julkaistiin JAMA-lehdessä ja siitä kertoi Yle.

Istuminen lyhentää elämää!

Yli neljä tuntia televisiota päivittäin tuijottavilla on liki puolet suurempi riski kuolla kuin alle kaksi tuntia telkkua katselevilla. Sydän- ja verisuonitautikuolema oli jopa 80 prosenttia todennäköisempi.

"Vaikka tutkimuksemme keskittyi vain television katselun määrään, tulos viittaa siihen, että mikä tahansa pitkittynyt istuminen kuten työpöydän tai tietokoneen edessä istuminen saattaa olla terveysriski", David Dunstan Baker-insituutista sanoo.

Kytkös televisionkatselun ja kuoleman välillä pysyi siitä huolimatta, että tavalliset riskitekijät kuten verenpaine, tupakointi, kolesteroli, ruokavalio, vyötärönympärys ja vapaa-ajan harrastukset otettiin huomioon. Aiheesta kertoi Tiede.fi.(A5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto