Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kaljaa, leipää ja lisää tenttejä

Aviisi kysyi uudenvuoden lupauksia päättäjiltä ja opiskelijoiden palveluntarjoajilta

Opiskelijoille on luvassa tänä vuonna paljon pieniä ja vähän isompiakin parannuksia. Aviisi kysyi Tamyn hallitukselta, sosiaali- ja terveysministeriltä, Toasilta, Juvenekselta, Atalpalta, yliopistolta ja kaupungilta, mitä he lupaavat tehdä opiskelijoiden eteen ensi vuonna. Kaikkein konkreettisimpia lupauksia olivat Toasin asiakaspalvelupäällikkö Pia Ylimäellä ja Juveneksen ja Atalpan toimitusjohtaja Pertti Liljeroosilla.

"Toas voi luvata tänä vuonna asukkailleen lisää asumisen iloa nostamalla peräti 10 prosenttia asukastoimintamäärärahaa. Tämän lisäksi asukastoimikunnilla on mahdollisuus voittaa käyttöönsä vielä ylimääräinen potti rahaa, sillä energiansäästökilpailu käynnistetään vuoden alkupuolella", Ylimäki lupaa.

Asukastoiminnan rahat käytetään yleensä bileiden järjestämiseen, joten käytännössä tästä seuraa lisärahaa juomiin ja yhdessä oleiluun. Alkoholipainotteinen lupaus tulee myös Tamyn hallituksen jäseneltä Timo Perälältä, joka lupaa keskittyä kaikkiin töihinsä kunnolla mutta myös pyrkiä saamaan kaljabaarin mahdollisimman lähelle keskuskampusta.

Pertti Liljeroos lupaa, että Juvenekseen tulee tänä vuonna parempi leipävalikoima. Liljeroos ja yliopiston hallintojohtaja Timo Lahti lupaavat yhdessä lisäksi, että opiskelijoiden liikuntatalo Atalpan laajennus alkaa ensi kesään mennessä. Tämä tarkoittaa, että opiskelijat pääsevät liikkumaan laajennettuihin tiloihin jo vuonna 2011.

"Laajennuksenhan piti alkaa jo kaksi vuotta sitten, mutta nyt voin luvata sen todella alkavan. Tämä on neljän miljoonan euron lupaus", Liljeroos sanoo.

Tampereen kaupungin kummivirkamies Kirsi Koski lupaa tehdä opiskelijajärjestöjen puheenjohtajien, pormestarien ja apulaispormestarien tapaamisesta vuosittaisen perinteen, mikä mahdollistaa opiskelijoiden nykyistä paremman kuulemisen. YTHS lupaa myös parantaa vuorovaikutustilanteitaan.

"Lupaamme vetreyttää englanninkielen taitoamme, niin että palvelu sujuisi paremmin esimerkiksi ajanvarauksessa. Lupaamme myös parantaa terveydenhoitajan puhelinneuvontaan pääsyä", YTHS:n ylilääkäri Aira Virtala puolestaan lupaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä lupaa, että sairastuneiden opiskelijoiden asema paranee. Aikaisemmin opintotuen saaminen on estänyt sairaspäivärahan saamisen, jolloin opiskelijat ovat joutuneet hakemaan sairaspäivärahaa pahimmillaan ilman mitään tuloja. Nyt hakeminen onnistuu ilman opintotuesta luopumista.

"Tänä vuonna opiskelijoiden ei tarvitse enää kikkailla opintotuella ja sairauspäivärahalla, vaan budjettiin saatu raha ja uusi laki mahdollistavat sairastuneen opiskelijan aseman paranemisen", Hyssälä kertoo.

Yliopiston rehtori Kaija Holli lupaa, että sähköisten tenttien teko on tänä vuonna aikaisempaa helpompaa ja tenttivalikoima paranee. Lisäksi opinto- ja kansainvälisten asioiden osaston päällikkö Mikko Markkola lupaa, että nettiopsusta tulee helpommin käytettävä. Myös Tamyn hallitus lupaa parannuksia sähköisiin palveluihin, sillä Tamyn nettisivuja uudistetaan. Lisäksi puheenjohtaja Aleksi Rantala lupaa, että hallituksen työskentelystä tiedotetaan jatkossa paremmin. Tätä varten hallitus alkaa pitää blogia, joka yritetään toteuttaa mahdollisimman pian.

Muut Tamyn hallituksen lupaukset ovat suurimmaksi osaksi edunvalvonnan parantamista. Jussi-Pekka Ahonen yrittää saada opiskelijoille lisää harjoittelupaikkoja kunnista. Jaakko Mustakallio pyrkii lisäämään yritysten tukea Tamyn tapahtumissa. Olga Haapa-aho lupaa ensi vuonna pitää huolta siitä, että yliopistolta saa opiskelijahinnalla hyvää ja ravitsevaa kasvisruokaa. Tiina Heikkilä lupaa herättää keskustelua opintoaikojen rajauksista ja Varpu Jutila perustulosta. Lisäksi Tiina lupaa selvittää, mitä hyviä tapahtumia ainejärjestöt järjestävät ja tiedottaa niistä kaikille opiskelijoille.

Ilkka Tiensuu lupaa, että jatkotutkinto-opiskelijoilla on vuoden lopussa ainakin yksi konkreettinen syy liittyä Tamyn jäseneksi nyt, kun he eivät pääse enää YTHS:lle. Toinen Ilkan lupaus on kuitenkin hänelle tärkein:

"Olen vuoden lopussa edelleen puheväleissä kaikkien hallituslaisten kanssa."


Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto