Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Alli Nokka

Kuilu kasvaa

Vuosi on vasta aluillaan, mutta jo nyt edustajiston toiminnassa on havaittavissa huolestuttavia piirteitä. Ei ole kauaa kun edustajisto siirsi ylioppilaskunnan henkilöstön rekrytoinnin pääosin hallitukselle ja perusti työhallituksen kasvattamaan kuilua edustajiston ja hallituksen välille. Nyt edustajiston valtaa ja toimintamahdollisuuksia ollaan jälleen vapaaehtoisesti kaventamassa.

Edustajistoryhmien puheenjohtajat kookointuvat vuoden alussa ja suuressa viisaudessaan päättivät korvata edustajistossa vuosia käytössä olleen iltakoulukäytännön ryhmänjohtajatapaamisella. Riviedustajan mahdollisuus ennaltakäsitellä asioita heikkeni jälleen kerran kun tiedon välitys tulee täysin riippuvaiseksi ryhmänjohtajista.


Iltakoulut eivät ole olleet kaikista suurinta yleisömenestystä nauttivia tapahtumia, mutta ne ovat antaneet mahdollisuuden aktiivisimmille edustajille saada ennakkotietoa tulevan kokouksen asioista ja tilaisuuden esittää kysymyksiä hallitukselle asian valmistelusta. Myös hallitus on voinut käyttää titlaisuuden hyväkseen ja ennakoida edustjajistossa esille tulevia asioita. Nyt kun tietoa suppiloidaan yhden kanavan kautta koko ryhmälle jää moni kysymys kysymättä ja päätöksiä tehdään suppeamman tiedon valossa. Eihän päätäjän tarvitse tietää mistä päättää, vai kuinka?

Tätä menoa ei mene kauaa kun voimme hylätä edustajiston, sekä hallituksen ja valita pelkän puheenjohtajan valistuneeksi yksinvaltiaaksi.


Alli Nokka
kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto