Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 01/2012
kansi

Mikko Alatalo valmistui kandidaatiksi 42 vuodessa

Keskustan kansanedustaja, viihdetaitelija Mikko Alatalo, 60, valmistui yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi opiskeltuaan Tampereen yliopistossa lähes 42 vuotta. Viimeinen Alatalolta puuttunut suoritus oli joulukuussa suoritettu ruotsin kielen kirjallisen viestinnän koe.

"Aikuisopiskelu on erittäin piristävää. Nuoret opiskelijat suhtautuivat luontevasti, kun tällainen vanha rokkipappa istui luennnoilla."

Hiukan nuorempia opiskelijoita hän kannustaa valmistumaan itseään rivakammin.

"Kyllä sanoisin Nasaretilaisen sanoin: älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon."

Alatalon mielestä akateeminen loppututkinto on tärkeä asia. Hän ei kuitenkaan uskalla vielä luvata, että jatkaa opintojaan maisteriksi asti.

"Ei työkokemus välillä toki pahasta ole, mutta minua harmitti jälkeenpäin, kun kaikki opinnot oli jo suoritettu ja sitten gradu jäi hektisen toimittajan työn ja hurjan rokkinuoruuden vuoksi kesken."Entä mitä mieltä ikiopiskelija on opintoaikojen rajauksista?

"Opintoaikoja voi toki rajata. Mutta jos on suorittanut selkeästi opintokokonaisuudet valmiiksi, pitäisi olla oikeus palata vielä yliopistoon finalisoimaan tutkinto. Esimerkiksi, että jos on suorittanut kaksi laudatur-tason pääainetta - kuten minä - voisi vielä päivittää ja täydentää ne ja tehdä tutkielman."

Kandidaatintutkielmansa Alatalo teki cd-levyjen tulevaisuudesta.

"Koko luova talous on murrostilassa, sen mukana myös äänitemarkkinat kuten tutkielmani todistaa. Uskon silti, että cd- ja jopa vinyylilevyt säilyvät marginaalimusiikissa ja jopa mainstreamissa niin kuin nyt USA:sta kuuluu uutisia."Seppo Honkanen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. tohtori hervanta (04.02.12, kello 16:10)

    "Mutta jos on suorittanut selkeästi opintokokonaisuudet valmiiksi"

    Niin sitten niistä on kyllä merkintä, joka ei vanhene. Näitä alatalomaisia "lähes kahden aineen maistereita" nyt on asemakuppilat ympäri Suomen täynnä.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto