Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 01/2012
kansi

Kulmahuone: "Mitä tehtäis?" "Emmä tiiä. Mitä sä haluut?"

Tamyn uuden hallituksen perehdytys loppui, nyt ruvetaan hommiin. Ai mikä Tamy ja mihin hommiin? Ylioppilaskuntasi toimintasuunnitelmassa, tuttavallisemmin tosussa, seisoo muun muassa seuraavaa.Vuosi 2012 on suurten projektien vuosi ja ehkä suurin niistä on kuntavaalit. Opiskelijoiden ja nuorten äänestysinto kynti viime kunnallisvaaleissa pohjamudissa, nuoria ehdokkaita oli suhteessa vähän ja vielä vähemmän pääsi läpi. Ja se näkyy kuntapolitiikassa. Tampere ei ole näyttäytynyt viime vuosina järin opiskelijaystävällisenä kaupunkina. Tamperelaisten korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen (Tamy, TTYY, Tamko) yhteisen kuntavaalikampanjan yhtenä kärkenä onkin opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksien kasvattaminen kuntapolitiikassa. Kaksi muuta opiskelijoille, mutta myös monille muille pienituloisille, tärkeätä asiaa ovat joukko- ja kevyenliikenteen sekä hyvin sijoittuvan ja edullisen asumisen tukeminen.

Keskeinen teema Tamyn sosiaalipolitiikassa on myös syksyllä järjestettävä perustuloseminaari. Tamy haluaa osaltaan vauhdittaa keskustelua jokaiselle turvatusta perustoimeentulosta ja vaatii vähemmän kannustinloukkuja ja byrokratiaa.

Koulutuspoliittisella puolella pääpaino on edelleen hallinto- ja koulutusuudistuksen seuraamisessa sekä siihen vaikuttamisessa. Tamy on mukana esimerkiksi yliopiston sisäisen rahoitusmallin valmistelussa ja pyrimme varmistamaan sen, että jatkossa rahoitusmalli palkitsee myös laadukkaasta opetuksesta, sivuainetarjonnasta ja laittaa kielikeskuksen asiat kuntoon.

Kansainvälisellä sektorilla taas seurataan koulutuksen kaupallistumisesta ja maksullisesta koulutuksesta käytyä keskustelua. Tamy sanoo ei kaikille maksuille lobbaamalla, tiedottamalla, tempaisemalla - tarpeen vaatiessa barrikadeillakin.Edellä maalataan isolla pensselillä ja kurkotellaan kuuta, mutta on tosussa paljon konkreettisia asioitakin: muutetaan kampukselle (jos yliopisto ja edustajisto suo), neuvotellaan yliopistolta järjestöille tiloja ja kaikille yhteistä hiljentymistilaa, parannetaan sähköisen tenttimisen ja kesäopiskelun mahdollisuuksia ja niin edelleen.

Ylioppilaskunnan tarkoituksena on olla jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiä. (Yliopistolaki: 5 luku, 46 §)

Kaikkea tätä mahtuu ylioppilaskunnan vuoteen. Ja enemmänkin. Klassikkoa lainatakseni: Mitä tehtäis? Emmä tiiä. Mitä sä haluut?Veera Kaleva

Kirjoittaja on Tamyn puheenjohtaja

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto