Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 01/2012
kansi

Mitä vittua? Miksi TOAS muutti saunavuorot puolituntisiksi?

TOAS:in saunavuorot uudistettiin vuoden alussa. Aikaa saunomiseen, peseytymiseen ja pukeutumiseen on nyt yhteensä vain 30 minuuttia.

TOAS:in asiakaspalvelupäällikkö Pia Ylimäki, miksi saunavuoroja uudistettiin niin, että aikaa saunomiseen, peseytymiseen ja pukeutumiseen on nyt yhteensä vain 30 minuuttia?

Saunavuorojen käyttöä täytyi miettiä uusiksi. Saunat ovat olleet päällä joissain kohteissa 6-7 päivänä viikossa ja vain pari tuntia kerrallaan. Tällainen käyttö nostaa energiakustannuksia sekä johtaa saunojen pintojen tiheämpään uusimiseen. Kohteiden asukastoimikunnat olivat lähes yksimielisiä siitä, että vuorojen järkevöittäminen oli perusteltua. Muutoksia tehtiin vuoden alusta vuorojen määrään sekä pituuteen. Yksi saunavuoro on 30 minuuttia, jos joku tarvitsee enemmän aikaa saunomiseen, voi varata kaksi peräkkäistä vuoroa. Useimmille 30 minuutin vuoro riittää hyvin.Miten puolen tunnin on tarkoitus riittää opiskelijoille saunomiseen, peseytymiseen ja pukeutumiseen?

Useimmille se riittää. Ne, jotka haluavat voivat varata kaksi vuoroa.Onko uudistuksessa otettu huomioon TOAS:in eri kohteiden eroja, esimerkiksi sitä, että joissain kohteissa on kaksi pukuhuonetta ja suihkutilat, joiden kanssa voidaan vuorotella?

Totta kai. Asukastoimikunnat saivat tehdä omia ehdotuksia vakiokäytäntöihin. On kohteita, joissa on käytössä 45 minuutin vuoro, jos on vain yksi pukukoppi käytössä.

Onko opiskelijoiden mielipide otettu huomioon uudistusta tehtäessä?

Asukkaiden kanssa yhteistyössähän tämä uudistus on tehty. Asukastoimikunnat saivat tehdä omia ehdotuksia vakiokäytäntöihin ja päättää mm. saunapäivät.Aiotaanko asiaa harkita uudelleen, jos opiskelijoilta tulee palautetta, että 30 minuuttia on liian lyhyt aika?

Uudet vuorot ovat olleet käytössä vuoden alusta. Uskon, että vuorot sujuvat kyllä hyvin. Kuten sanottu, jos 30 minuuttia ei riitä, niin voi varata kaksi vuoroa. Tulevaisuudessa lähinnä täytynee harkita erillismaksua saunankäyttäjille. Tätä nykyä kaikki asukkaat maksavat vuokrassa saunoista, vaikka monissa kohteissa vain murto-osa asukkaista niitä käyttää.Samuli Huttunen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto