Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 01/2012
kansi

Ryhmätöille ja läppäreille toivotaan enemmän tilaa

Yliopiston tilat eivät päivity opiskelijoiden tarpeiden tahdissa

Tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari testaa uusia tuolimalleja.
Tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari testaa uusia tuolimalleja.

Tampereen yliopistossa tuntuu olevan puutetta itseopiskeluun sopivista työtiloista. Tietokoneluokissa pitää olla hiljaa, mutta ryhmätyöhuoneisiin on jonoa. Samaan aikaan yliopiston päärakennuksessa on ison tietokoneluokan vieressä kymmenien neliöiden lukusali tyhjillään.

"Tähän avataan lukupaikkoja heti, kunhan saamme tilattua sopivanlaiset tuolit", tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari lupaa ja istahtaa testaamaan kahta mallikappaletta.

Tila tyhjennettiin D-osan remontin takia.

"Aikoinaan tässä oli ryhmätyötiloja, mutta sermit eivät riittäneet eristämään ääntä. Seiniä näin korkeaan tilaan ei voi rakentaa."Aviisi sai juttuvinkin opiskelijalta, joka ihmetteli ryhmätyötilojen vähyyttä. Opintovaatimuksissa velvoitetaan tekemään töitä ryhmässä, mutta Humanikan ja Linnan ryhmätyötilat ovat useimmiten täyteen varattuja. Parin päivän varoitusajalla on turha haaveilla saavansa kokousaikaa.

Vimparin mukaan Pinni A -rakennukseen on alustavasti suunniteltu lisää työtiloja. Ainejärjestötilan vieressä oleva tietokoneluokka kun on vajaakäytössä.

Tietopinnissä sijaitsevassa Humanika-kirjastossa viisi ryhmätyöhuonetta, jotka ovat lukukausien aikana ahkerassa käytössä. Tilausta olisi useammallekin, kirjastoamanuenssi Sari Mäkelä myöntää.

"Mutta kaikentyyppisiä työtiloja täytyy olla saatavilla, enkä lähtisi muuttamaan lukupaikkoja ryhmätyötiloiksi."

Omaa tietokonetta ei saa käyttää hiljaisissa lukutiloissa, joita on päätalolla ja kirjastoissa.

"Opiskelijat ovat toivoneet lisää hiljaisia työpisteitä, jonne voisi tuoda oman läppärin", Mäkelä tietää.

Tietopalvelun osastonjohtaja Eija Poterin mukaan myös Linnaan on toivottu epävirallista puolihiljaista tilaa. Hän väläyttää, että kaksi mikrofilmien lukutilaa ollaan muuttamassa lukupiiritiloiksi, joihin voi mennä pitämään ekstempore-palavereita.

Poteri harmittelee, etteivät kirjaston tilat ole helposti muunneltavissa. Hyllyjen väliinkään ei voi laittaa rupattelutiloja. Virallisen tilan puutteessa opiskelijat raivaavat työtilaa vaikka kahviloista.

"Alakuppilassa istuu usein opiskelijoita kokoustamassa tai työskentelemässä läppäreidensä kanssa."
Annastiina Airaksinen, teksti ja kuva| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto