Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 01/2012
kansi

Miksi kurssien ilmoittautumisaikatauluissa on suuria eroja?

Olen huomannut suuria eroja kurssien ilmoittautumisaikatauluissa.

Tyypillisesti ilmoittautuminen kurssille päättyy noin 2-3 viikkoa ennen kurssin alkua. Kuitenkin monet kurssit sijoittuvat jompaan kumpaan ääripäähän, jotka suurin pirtein ovat 1 päivä ja parisen kuukautta! En ole tutustunut siihen, poikkeaako ilmoittautumisten käsittely eri tieteenaloilla ja yksiköissä suurestikin. Uskoisin, ettei tiedonkäsittelyssä menisi paljoakaan aikaa, ei ainakaan viikkoja.Eniten itseäni on kummastuttanut asia, että on oikeasti mahdollista, että ilmoittautuu elokuun viimeisenä päivän opiskelijaksi maksamalla samalla Tamyn lukuvuosimaksun ja joidenkin kurssien ilmoittautumisajat ovat jo silloin päättyneet!

Kurssille ilmoittautumistahan ei voi tehdä, jos ei ole vielä maksanut lukuvuosimaksua. Onko reilua opiskelijoille, jotka ovat ulkomailla loppukesästä tai heillä ei ole rahaa maksaa lukuvuosimaksua vielä elokuun alkupuoliskolla? Aiemmin ainakin psykologian monien kurssien ilmoittautuminen on loppunut jo elokuussa.

Psykologian opiskelu yliopistossa on toki suosittua, mutta tämä ei uskoisi olevan selittävä asia. On myös kursseja muista oppiaineista, jotka ovat erittäin suosittuja, mutta ilmoittautumisajat ovat opiskelijalle inhimillisempiä. Esimerkkinä olkoon vaikkapa vero-oikeuden perusteet, jossa tarkastushetkellä oli 212 ilmoittautunutta, mutta ilmoittautumisaika päättyi kuitenkin mukavahkosti vasta 1 viikko ennen kurssin alkua.

Ilmoittautumisaikoja
Ohessa listausta eri kursseilta siitä, kuinka pitkä aika on ilmoittautumispäivästä kurssin alkuun:Biobusiness: I - 7 viikkoa!

Laadulliset menetelmät (psykologia): 6 viikkoa!

Biokemian työkurssi II: 3 viikkoa

Vero-oikeuden perusteet: 1 viikko

Japan as a Business Area: 5 päivää!

Julkisten palveluiden tuotanto ja organisointi: 1 päivä!Mattimyöhäinen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto