Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Opiskelija tarttuu Tampereen painavimpaan nuijaan


27-vuotias ensimmäisen
kauden valtuutettu Sanna Marin on valittu Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Demareita edustava Marin opiskelee Tampereen yliopistossa kunta- ja aluejohtamista.

"Otan kunnianosoituksen vastaan hyvillä mielin. On hirmuisen hienoa, että valtuusto valitsi minut vaativaan tehtävään yksimielisesti."

Marinin mukaan seuraava valtuusto joutuu päättämään vaikeista kysymyksistä, kuten sosiaali- ja terveyspalveluiden seudullisesta turvaamisesta, kuntarakenteesta, talouden sopeuttamisesta ja nuorisotyöttömyyden nujertamisesta.

"Puheenjohtajana haluan vahvistaa edelleen valtuuston roolia tärkeimpänä politiikan teon paikkana. Lisäksi valtuutettujen ja kansalaisten kohtaamista on helpotettava."

Uusi luottamustehtävä ei hankaloita Marinin opintoja, koska valtuuston puheenjohtajuus ei ole päätoiminen työ. Hän aikoo saada gradunsa valmiiksi toukokuussa.

Kalevassa asuva Marin on myös Tamyn edustajiston jäsen.

Tampereen kaupunginhallitukseen valittiin kaksi opiskelijaa. Kokoomuksen Ilkka Sasi opiskelee Tampereen yliopistossa hallintotieteitä ja perussuomalaisten Tiina Elovaara kasvatustieteitä.


Juho Mäkelä

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto