Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Opiskelijat kiittävät, Ovaska!Pari viikkoa
sitten ilmestynyt lakialoite EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksuista herätti ylioppilaskunnat joulupöhnästä. Tällä hetkellä 117 kansanedustajaa haluaa epäonnistuneesta lukukausimaksukokeilusta huolimatta vähintään 3 500 euron lukukausimaksut osalle ulkkareista.

Erityisesti oppositiopuolueiden edustajat ovat aloitteen takana. Myös kepulainen Tamyn edustajiston varapuheenjohtaja Jouni Ovaska oli vaatimassa raikasta lukukausimaksukeskustelun tuulahdusta. Hän tahtoo Suomenmaassa lukukausimaksukokeilun perusteellista selvittämistä.

Alli ihmettelee, miten paljon perusteellisemmin lukukausimaksuasiaa voisi enää selvittää, kun valtiojohtoinen kahden vuoden kokeilu on osoittamassa maksut flopiksi. Luulisi Ovaskan tietävän, että kaikenlainen "avoimen keskustelun" haluaminen tulkitaan ainakin ylioppilaskuntapiireissä lukukausimaksujen puoltamiseksi.

Ovaska on myös keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja, ja hänellä lienee hyvät saumat eduskuntavaaleissa 2015. Ettei herra varapuheenjohtaja vaan tee oppositiopolitiikkaa opiskelijoiden kustannuksella?

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto