Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua - Miksi Toas ei hyväksy sosiaalitoimen maksusitoumuksia?

Toas on ottanut vuoden alusta linjan, jonka mukaan sosiaalitoimen sitoumuksia ei oteta vastaan vuokrasopimusten takeena. Sosiaalitoimisto ei myönnä takuuvuokria rahana, vaan maksusitoumuksina.Miksi linjaus on tehty, Toasin toimitusjohtaja Timo Lehto?

Sosiaalitoimen maksusitoumukset ovat hankalia ja työläitä käsitellä. Usein sitoumuksen saaneilla henkilöillä on taustalla maksuhäiriöitä. Miten asukas voi maksaa vuokransa, jos hänellä ei ole varaa maksaa vakuusmaksua? Yleensä, jos vakuusmaksu tulee sosiaalitoimen kautta, asiat ovat mielestämme epäilyttävällä mallilla. Olemme hyväksyneet edelleen maksut, jos ne tulevat rahana.Kuinka paljon on ollut tapauksia, joissa henkilöllä on ollut maksusitoumus vuokravakuutena?

Viime vuonna sitoumuksia tuli 18. Tänä vuonna sosiaalitoimi on ajoittain maksanut rahavakuuden.Mihin nämä ihmiset ohjataan asumaan?

Toasilla ei ole varajärjestelmää. Tarvittaessa asiakkaita ohjataan ottamaan yhteys muiden opiskelija-asuntoyhdistysten tai kaupungin asuntoihin.Miten Toas suhtautuu yleisesti henkilöihin, joilla on taloudellisia ongelmia?

Lähtökohta on, ettei kukaan asuisi toisen siivellä. Emme voi toimia sosiaalitoimistona tapausten välissä tai sosiaalisten tilanteiden ratkaisijana ihmisten elämässä. Ratkaisujen pitää löytyä muualta. Tarkoitus on, että kaikkia kohdellaan samoista lähtökohdista.Tuomas Ahola

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. hieno juttu (10.03.14, kello 14:43)

    Ihan niinkuin tämä olisi jotenkin paha asia? TOAShan on ottanut terveen ja hyvin perustellun kannan asiaan. Itse ainakin pitkäaikaisena asukkaana arvostan sitä ettei vuokrani nouse sen takia ettei joitain muita huvita sitä maksaa. Mahdolisten ongelmien blokkaaminen ajoissa on järkevää riskienhallintaa, asukasta joka ei maksa on hidas ja vaikea prosessi häätää pihalle joten miksi ongelmia pitäisi ehdoin tahdoin haalia? Muutenkin outoa että TOAS:lta edes kysytään mihin heidän hylkäämänsä hakijat ohjataan asumaan, eihän se ole säätiön ongelma, ei sen tehtävä ole olla mikään sosiaalitoimisto.

    Yleisemminkin ärsyttää tällainen luottotiedottomien marttyyriasenne. En saa luottokorttia, pankit eivät halua minua asiakkaaksi jne. Miksiköhän? Useimmiten kun ihminen on menettänyt luottotietonsa, on se täysin itse aiheutettua, ellei nyt ole konkurssin tehnyt yrittäjä tai hyväuskoinen takaaja, mitä harvempi opiskelija-asuja on.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto