Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ravintolat: Zarillon mättö maistuu

ruoka-arvio
Zarillon burgerin annoskoko oli valtava.


Keittiöstä leijuu rasvan käry, ja vatsalaukku virittyy venymään äärimmilleen. Astun Zarilloon lounasburgerille.

Paikan tiistaiburger-annoksen saa alle kuudella eurolla. Muinakin arkipäivinä hinta on lounasaikaan varsin kohtuullinen: 7,40 euroa.

Sen vastikkeeksi tarjoilija kantaa pöytään valtavan annoksen: chicken burgerin välissä on ananasta, kanafilee ja juustokastiketta. Ranskalaisten keko on vaikuttava, ja lautasella on myös yksinkertainen salaatti.

Lounasseuralaiseni tilaa pepper burgerin falafel-pihvillä. Jokaiseen burgeriin saa vaihdettua vege-pihvin, mitä seuralaiseni kiittelee. Hän kehuu myös pippurikastikkeen potkua.

Oman hampurilaiseni kanafilee on mehukas. Kaipaisin tosin ananaksen seuraksi muitakin kasviksia - vaikka tomaattia ja suolakurkkua.

Ranskikset ovat rapeita, rasvaisia ja ihanan suolaisia. Keskustelemme siitä, kuinka rasvaisia perunatikkuja tulee aina syötyä liikaa.

Ja kuinka ollakaan: nopeasti olen hiilariähkyssä, joka helpottaa vasta monen tunnin jälkeen.

Sain sen, mitä tulin hakemaan.Aino HeikkonenZarillo (Otavalankatu 9)Burgerit alkaen 8,70 euroa (lounasaikaan 7,40), tarjolla lisäksi muun muassa salaatteja, tex mex -ruokaa ja pihviannoksia.

Tarjoukset:
Tiistaisin burger-ateriat 5,80 euroa. Arkisin klo 10.30-14 kaikki listaruoat 15 prosentin alennuksella.

Maku: 3/5

Hinta-laatu: 5/5

Viihtyisyys: 4/5
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (4)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Majsteri Rantaluola (05.02.14, kello 2:57)

  Aikuisten oikeasti.
  Zarillon hampurilainen on grilliä näkemätön vaalea leipähöttö, johon laitetaan isosta valkoisesta muoviämpäristä majoneesia sen mukaan tai siitä huolimatta, mitä on sattunut tilaamaan. Ranskalaiset ovat rasvaan imeytettyä tärkkelystä. Alas kaiken saa Pepsillä, jossa lienee 20 sokeripalaa yhtä tuoppia kohden. Kalja maksaa 2,5e ja sen on ehdottomasti ravintolan paras tarjous.
  Mättö on erilaista kuin Amicalla tai Juvenexella, mutta hyväksi sitä ei voi tietääkseni kehua. Hinta voi tietysti olla kohdallaan, mutta tätä ruokaa saa Tampereella niin monesta lähteestä, että hehkutukseen minkään niistä kohdalla tuskin on aihetta. Osaako y-sukupolvi erottaa hyvää ruokaa huonosta? Ruoassa on tilaa uusille, oikeille kickseille.

 2. Lukija (05.02.14, kello 8:55)

  Niin. Minä lähinnä ihmettelen, miksi Aviisi on alkanut julkaisemaan tälläistä roska(ruoka)journalismia. Mitä uutta "hei, söin muuten hampurilaisen" ja jotkut hiton "näin keität pastaa" -jutut tarjoavat ja kenelle. Olisi nyt edes jokin näkökulma, mutta ei.

 3. Toinen (06.02.14, kello 1:04)

  Jos kasvissyöjä testaisi juuri avatun pihviravintolan - kokeilisi liha-annosta ensimmäistä kertaa 10 vuoteen - kyseessä olisi ravintola-aiheinen juttuidea.

  Zarillon hampurilaisestakin voisi kehittää _juttuidean_, jos toimittaja esimerkiksi kokeilisi, pääseekö pakenemaan paikalta maksamatta tai kykyneekö hän syömään kolme hampurilaista tunnissa. Tai miltä tuntuu kuukausi pelkillä Zarillon hampurilaisilla. Tai...

 4. M. (07.02.14, kello 20:35)

  Älkää jaksako nillittää. Zarillon tiistaiburgerit ovat jo pitkään olleet opiskelijoiden ja muiden penninvenyttäjien suosiossa. Tampereelle muuttaa joka syksy tuhansia ihmisiä, joille tämä tieto on uutta, joten juttu on täysin relevantti.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto