|
Lukukausien alut ovat kv-sektorilla niin sähäkkää aikaa, ettei kv-sihteeri paljoa ehdi istumaan hanurillaan. Asiassa on puolensa. Hyviin kuuluu se, että paikallaan istuminen on tiettävästi hengenvaarallista.
Noin 130 uutta kansainvälistä opiskelijaa - vaihtareita ja tutkinto-opiskelijoita - aloitti tammikuussa opintonsa Tampereen yliopistossa. Ylioppilaskunta jeesaa uusia tamylaisia alkuun lainaamalla astiapaketin ja neuvomalla opiskelijaelämään liittyvissä asioissa. Kysymyksiä riittää: Mitä täällä voi tehdä? Tarvitsenko suomalaista pankkitiliä? Mistä löytää osa-aikatöitä? Kuinka bussimatkoista saa alennusta?
Vaikuttamistyö on polkaistu käyntiin heti vuoden alusta, kun yhteistyössä kielikeskuksen kanssa tehty kysely Tampereen yliopiston kieli- ja viestintäopinnoista näki päivänvalon pitkän valmistelun jälkeen. Opiskelijakyselyn päätavoitteina on kartoittaa kieli- ja viestintäopintojen mielekkyyttä ja vaikutusta tutkintojen etenemiseen, ja vastaukset kootaan tiedoksi kielikeskukselle ja yliopiston johdolle. Kaipaamme sinunkin kokemuksiasi - vastaa siis kyselyyn Tamyn verkkosivuilla 7. helmikuuta mennessä!
Kansainvälisten asiain valiokuntaan järjestettiin tammikuussa täydennyshaku, ja saimme rutkasti enemmän hakemuksia kuin valiokunnassa oli täytettäviä paikkoja. Vaikka hyvien hakijoiden karsiminen harmittaa, kiinnostus valiokuntatoimintaan on iloinen asia - viimekin vuonna kovin aktiivinen kv-valiokunta on vakiinnuttanut asemansa paitsi vaikuttamisen ja oppimisen myös rennon yhdessä tekemisen paikkana.
Tampereen yliopisto suunnitelmallistaa koulutusvientiään vuoden alusta aloittaneen vientiyhtiö Finland Universityn myötä. Suunnitelmallinen toiminta vaatii tuekseen koko yliopistoyhteisön tasolla pohditut ja laaditut periaatteet. Periaatteita valmistellaan työryhmässä, johon allekirjoittanut koettaa tuoda opiskelijanäkökulmaa.
Tamy on saattamassa päätökseen kolmivuotista kehitysyhteistyöhanketta yhdessä intialaisen Gravis-järjestön kanssa. Tamyn kehitysyhteistyötoiminnan tavoitteena on paitsi parantaa oloja kohdemaassa myös tarjota suomalaisopiskeljoille mahdollisuuksia tutustua ja osallistua käytännön kehitysyhteistyöhön. Tätä ovat kädet savessa tehneet tamylaiset Milla ja Henri, jotka toteuttivat hankkeen opiskelijaevaluoinnin. Evaluointi on tutkimus hankkeen vaikuttavuudesta ja pyrkii osoittamaan, mikä on toiminut hyvin ja mitä on syytä ensi kerralla kehittää.
Varpu Jutila
Kirjoittaja on Tamyn kv-sihteeri
Kommentointi on suljettu arkistosivulla.
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen