Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Maisterit tuottivat yliopistolle 20 miljoonaa euroa

Maisterintutkinnon suorittaneet toivat yliopistolle yli 20 miljoonaa euroa vuonna 2013.

Tampereen yliopiston opintopalvelujohtajan Mikko Markkolan mukaan tavoitteiden täyttyminen on taloudellisesti merkittävää. Aikaisemmin yliopistolla oli kiinteä rahoitus.

"Nykyisin yliopiston rahoitus muodostuu tutkintojen kautta. Lähtökohtana ei kuitenkaan ole, että pyrimme käymään jokaisen opiskelijan kanssa kauppaa valmistumisesta", Markkola sanoo.

Maisterintutkinnon suoritti 1154 opiskelijaa ja kandidaatintutkinnon 1077. Luvut ylittivät yliopiston tavoitteet.

Markkola näkee tavoitteiden täyttymisen syyksi yliopistouudistuksen. Tutkintojen valmistuminen on kuitenkin opiskelijoiden käsissä.

"Yliopisto ei voi käytännössä pakottaa opiskelijaa opiskelemaan, mutta opiskelijat eivät voi vaatia yliopistolta mitä tahansa. Yliopistolla ei ole kiinnostusta keventää nykyisiä vaatimuksia."

Vaikka nykyinen työtilanne on vaikea, valmistuneille maistereille voi Markkolan mukaan löytyä töitä varsinkin Tampereen ulkopuolelta. Hän tuo esille, että valmistuneet ovat yhä useammin erilaisissa elämäntilanteissa.

"Osa on epävarmassa työtilanteessa, ja he ovat suorittaneet tämän vuoksi tutkintonsa valmiiksi. Opiskelu on työttömyyteen vertailtaessa erittäin hyvä vaihtoehto", Markkola toteaa.Tuomas Ahola

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto