Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainejärjestöissä: Isot pahat metallistit

Tyrmäyksessä kokoontuvat raskaan musiikin ystävät

Tyrmäys
Vuosien aikana Tyrmäys on järjestänyt suunnistusta, vinyyli-iltoja sekä perinteisen bändi-illan Vastavirralla, jonne kerho hankkii yhtyeitä soittamaan. Mikko Kokotti, Hanna Eskelinen ja Juhani Lindfors sanovat, että kerhon tapahtumiin on helppo osallistua.Yliopistolle on kokoontunut ryhmä tummiin pukeutuneita henkilöitä. He ovat yliopistokerho Tyrmäyksen jäseniä, joita yhdistää rakkaus raskasta musiikkia kohtaan.

Tyrmäys ry:n nykyinen puheenjohtaja Hanna Eskelinen huomasi ilmoituksen järjestön toiminnasta yliopistokalenterista ensimmäisenä opiskeluvuotenaan. Sisäänpääsymaksun maksettuaan Eskelinen vaati saada rahansa takaisin, ellei seuraavalla viikolla pidettäisi juhlia. Viikon kuluessa Tyrmäys järjesti peli-illan, jonka jälkeen ainuttakaan Tyrmäyksen tapahtumaa ei ole jäänyt Eskeliseltä väliin.

"Tyrmäykseen saapuminen oli kuin kotiin olisi tullut, sillä porukka on hyvin samanhenkistä. Monelle raskaan musiikin kuuntelu on elämäntapa", Eskelinen toteaa.

Tyrmäys aloitti kahdeksan perustajajäsenen turvin vuonna 2007. Nykyisin tyrmäys on ainoa Suomen hevikerho, jossa on naispuheenjohtaja. Juhani Lindfors on toiminut Tyrmäyksessä alusta alkaen.

Kerhon toimintaperiaate on pysynyt hyvin samana.

"Olemme pitkään verkostoituneet pitkin Suomea eri metallijärjestöjen kanssa", Lindfors kertoo.

Eskelisen mukaan Tyrmäyksen tapahtumat järjestetään pilke silmäkulmassa ja hurtin huumorin kautta. Metalliteema näkyy läpi vuoden kerhon tapahtumissa.

"Keväällä meillä oli okkulttinen elokuvailta, ja Halloween-bileet järjestetään aina kieli poskessa. Pikkujouluissa meillä on musta joulukuusi ja mustia tonttuja seinillä", Eskelinen sanoo.

Vaikka kyseessä on hevikerho, Eskelisen mukaan on ollut hienoa, kuinka erilaisia ihmisiä kerhossa käy.

"Itse keskustelen tapahtumissa harvoin musiikista. Me isot pahat metallistit olemme poikkitieteellisiä, joten parannamme maailmaa ja käymme hyvin monipuolisia keskusteluita", Eskelinen kertoo.

Monet pohtivat Eskelisen mukaan sitä, ovatko he tarpeeksi metallihenkisiä kerhon tapahtumiin. Eskelinen sanoo pelkojen olevan turhia. Tapahtumissa soitetaan raskasta rokkia moneen makuun.

"Minulta kysyttiin, voiko kerhon juhlissa soittaa Karri Koiraa. Ilmoitin, ettei sitä ole soittolistalla. Ei kannata toivoa mitään Radio Novaa kuulevansa", Eskelinen naureskelee.Tuomas Ahola

teksti & kuva

Tyrmäys ry


Perustettu: Syyskuussa 2007

Tapahtumia:
lautapeli-ilta Ravintola 931:ssä 6.2. klo 18, Manowar-teemainen kerhoilta TOAS-Ilmarilla 22.2 klo 18.

Kenelle: Kaikille raskaasta musiikista kiinnostuneille

Lisätietoa: tyrmays.blogspot.fi| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto