Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Missä pannaan?

Yliopiston lepohuoneet lukittiin liiallisen sekstailun vuoksi. Aviisi päätti etsiä seksiä munalukkojen jälkeiseltä kampukselta.

Tampereen yliopisto muuttui synnin pesäksi viime huhtikuussa. Molemmat iltapäivälehdet hehkuttivat "kahdenkeskistä sukupuolitoimintaa" Päätalon lepohuoneessa, jonka ovi lukittiin liiallisen sekstailun vuoksi.

Siihen tuntuu yliopiston seksielämä päättyneen.

Tiedustellessa mahdollisista heittäytymisistä afrodisian valtaan, opiskelijat luimistelevat hetken, sitten mumisevat etteivät tunne moisia tapauksia. Henkilökunta vaikenee häveliäästi.

Yliopiston tilapalvelupäällikkö Taina Vimparin mukaan silminnäkijöiden todistukset päättyivät lepohuoneen lukitsemiseen Päätalon nollakerroksesta.

"En ole ainakaan mitään kuullut."

Onko erotiikka todellakin kuihtunut yliopistolta?Äly ehkäisee

Väestöliiton professori Osmo Kontulan mukaan yliopisto-opiskelijat saattavat itse asiassa olla hieman normaalia pidättyvämpiä. Opiskeluun vaadittavat hyvät kognitiiviset taidot hidastavat himon valtaan heittäytymistä.

Sama järki, joka auttaa läpi pääsykokeista ja tenteistä, keksii myös runsaasti syitä pidättäytyä rakkauden työstä julkisessa tilassa.

Toisaalta liika ajattelu tekee seksielämästä kokonaisuudessaan onnettomampaa. Rakastelu on tunnepohjaista toimintaa.

"Seksin kannalta liika miettiminen ei ole hyväksi. Varsinkin nuorten naisten vaikeudet orgasmin saavuttamisessa ovat lisääntyneet", Kontula sanoo.

Varsinaista paikkojen vaikutusta ihmisten himokkuuteen ei ole Kontulan mukaan tutkittu vakavasti. Nettigallupit eivät tiedemiestä vakuuta.

"Paikalla sinänsä tuskin on merkitystä. Tosin tiedetään, että joitakin ihmisiä kiinnijäämisen riski kiihottaa. On kuitenkin aivan eri asia, moniko toteuttaa tällaisen fantasian."


Lastenhoitohuone

Tätä lähemmäs ei lepohuonetta pääse. Päätalon nollakerroksesta on kuitenkin turha löytää hämyistä romantiikkaa.

Ikkunattoman käytävän varrella on pieni, lukoton tila. Sitä sisustaa kahden istuttava sohva, mikro ja leikkimökin pöydältä näyttävä kaluste. Seinällä roikkuu pikkulapsen surrealistinen teos.

Tilapalvelun mukaan paikka on tarkoitettu lähinnä imettämiseen. Mitä muuta yhteiskuntavastuunsa tunteva nuori nainen yliopistolla opiskelun lisäksi tekisikään?

Suvun jatkamiseen huone tuntuu soveltuvan huonosti. Melkein vastapäätä sijaitsee lehtienlukusali, kulman takana oppilasopinto-ohjaaja ja vain pienen matkan päässä Aikalaisen sivarikoppi. Ihmisvilinää ei näy, mutta ovea ei saa lukkoonkaan.

Jos imettäjä sattuu paikalle, vähän on tehtävissä.

Pareille pussauskoppeja

Facebookista löytyy ryhmä nimeltä Tampereen seksinystävät. Nimi lupaa hyvää ja jäsenet vaikuttavat lähinnä nuorilta aikuisilta. Varmastikin nämä ihmiset ovat toteuttaneet viettielämäänsä kampusalueella.

"Saattaa olla. Valitettavasti en ole aiheesta kenenkään kanssa rupatellut", toteaa ryhmän yksi perustaja Lasse Poser, itsekin yliopisto-opiskelija.

Kerho on olemassa tällä hetkellä ainoastaan Facebookissa, joten Poser kehottaa tiedustelemaan asiaa kirjoittamalla ryhmän seinälle. Vastauksia tulee nolla kappaletta.

"Koko idea syntyi eräänä yönä juhlissa, joissa oli pussauskoppi. Se oli lukittava komero, jossa oli kaikenlaista pussailuun sopivaa tilpehööriä."

"Totuusradiossa sitten kehotin ihmisiä liittymään Tampereen seksinystäviin ja tekemään siitä oman näköisensä ryhmän", Radio Moreenin ja internetin kautta kuultavan Totuusradion toimittaja muistelee.

"Mutta eihän ihmisten kerhon kautta tarvitse aktivoitua."

Poser pohtii, että otollisia paikkoja akateemiselle intohimon hetkelle on vähän.

"Ehkä pitäisi pystyttää pussauskoppeja yliopistollekin, kun tilanne on kerran näin huono", Poser sanoo.

Harjoitustoimituksen käsikirjasto

Media-aukio vilisee ihmisiä aamupäivästä alkaen. Matka puhelinkoppiin vie sohvilla päiviään hukkaavien senioriopiskelijoiden ja ikkunallisissa opetustiloissa pakertavien toimittajan alkioiden ohi. Vaikein osuus onkin huoneeseen pääsy ja sieltä poistuminen huomaamatta.

Vaikka kirjahyllyjen ja ison työpöydän välissä on ahdasta, kopissa mahtuu asentoihin, jotka saisivat isoäidin punaisemmaksi kuin varattua huutava valo oven pielessä. Hyvin äänieristetyssä huoneessa ei tarvitse välttämättä varoa jokaista kolahdusta ja turahdusta.

Isoin ongelma on tietenkin kiinnijäämisen vaara. Tässä mielessä suomalaiset ovatkin hyvin konservatiivisia. Puhutaan yliseksualisoituneesta yhteiskunnasta mitä tahansa, nakkia pannaan piiloon lähinnä kotioloissa.

Hissi

Elokuvien klassikkokohtaus: feromonien sekoittama kaksikko pysäyttää hissin kerrosten väliin ja alkaa villin lemmenleikin.

Yliopiston hissit kulkevat niin lyhyttä matkaa, että ilman pysähtymistä on vaikea kuvitella ehtivänsä kiihkon huipulle. Väestöliiton mukaan suomalainen saavuttaa orgasmin keskimäärin 15 minuutissa yhdynnän alkamisesta.

Hissin pysäyttäjällä aikaa riittää. Koneen asiakaspalvelun mukaan huolto saapuu paikalle kahden tunnin kuluessa, ellei sisällä tiedetä olevan ihmisiä. Ihannerakastaja ottaa tässä vaiheessa avukseen tietenkin tantraseksin.

Nuorten aikuisten keskuudessa toisen tyydyttämisen paineet ovat aivan toista luokkaa kuin agraariyhteiskunnan lapsitehtaissa. Tutkimuksissa tämä näkyy seksuaalisen halun vähenemisenä.

Kun hissin väärinkäyttäjälle vielä lätkäistään huoltoyhtiön lasku käteen, himon hetki saattaa kaduttaa.

Kappeli

Yliopiston ikioma Herran huone vaikuttaa iltapäivällä hiljaiselta. Ovilasien läpi ei näe, onko pastori paikalla. Opintoputkeen kävelee ihminen ehkä vartin välein.

Paksujen ovien takaa paljastuu iso, heijastava risti. Se on kuin jättimäinen peili. Syntyy vaikutelma, että joku katsoo koko ajan.

Vielä 1960-luvulla papit olivat julkisuudessa merkittävin seksuaaliasioita kommentoiva ammattiryhmä. Ennen vanhaan seksi oli ehdottomasti suvunjatkamista. Esimerkiksi parittelun näkökulmasta hyödytön suuseksi oli äärimmäinen tabu.

Vaikka suomalaiset ovat vapautuneet makuuhuoneissaan, ei alttarin edessä tee mieli riisua housujaan. Jumalan katseen alla ahdistaa.

Vessa

Ulkoisilta olosuhteiltaan toiletti on oivallinen paikka limakalvojen hankaamiseen. Parhaimmillaan koppi on tarkoitettu yhdelle hengelle ja oven saa lukkoon vaivatta.

Tähän perustui myös Päätalon lepohuoneen suosio: vessalukko takasi rauhan ja sänky sopivan laskeutumisalustan.

Hurmioituminen edellisen kävijän läikyttämän virtsan tuoksussa voi olla vaikeaa. Eri sukupuolta edustavilla pariskunnilla suurimmaksi esteeksi ei kuitenkaan muodostu hygienian puute. Väestöliiton mukaan 18-34-vuotiaat miehet kokevat noin kolme kertaa useammin seksuaalista halua kuin saman ikäiset naiset. Prinsessan raahaaminen koppiin tyssää siis useimmiten jo ehdotukseen.

Miksi lepohuone suljettiin?

"Opiskelijat harrastivat seksiä - lepohuoneen ovet säppiin" otsikoi Ilta-Sanomat viime keväänä.

"Se oli tarkoitus saada jo tältä syksyltä käyttöön. Että ei tämä mikään rangaistus ole", naurahtaa yliopiston tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari.

"Päätalon lepohuone on ollut toisessa käytössä, koska täällä on ollut tilan ahtautta."

Ratkaisu on väliaikainen.

"Toiveissa on, että lepohuone saataisiin lähitulevaisuudessa alkuperäiseen käyttöönsä."

Nykyiselläänkin yliopistolla pääsee lepäämään. Molemmissa Pinneissä ja Linnassa vahtimestari voi tulla avaamaan lukollisen huoneen, jossa voi esimerkiksi nukkua päänsärkynsä pois. Virta-rakennuksen lepohuone on vielä kalustamaton.

Vimparin mukana lepohuoneet on ensisijaisesti tarkoitettu henkilökunnan käyttöön.

"Mutta voihan opiskelijoilla olla migreeniä tai muuten heikko olo."


Saako yliopistolla harrastaa seksiä?

Yliopisto on yleisesti käytettävä paikka, jossa toimitaan järjestyslain puitteissa. Sen mukaan yleisen järjestyksen häiritseminen "metelöimällä tai vastaavalla tavalla" on kielletty.

Rakkauden työstä ei pykälässä erikseen mainita, mutta se tuntuu sopivan huonosti lain henkeen.
Jaakko Parkkinen, teksti
Jonne Renvall, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (3)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Nimetön (05.02.10, kello 3:01)

  Miesten vessaan tarvitaan ehdottomasti glory hole. Nyt sitä Tamyn jäsenetua tarvittaisi. Mutta kuka tekisi sen reiän? Joku utelias teekkari toiselta puolelta Tamperetta? Ehkä näin yliopistomme vihdoinkin lähestyvät.

  Sex brings us together.

 2. toinen nimetön (08.02.10, kello 23:33)

  Todella hieno idea, kannatetaan! Tukholmassakin paikallisesta yliopistosta löytyy. Voi kun olisi päivät parempia sen jälkeen :D

 3. gayboy (05.08.10, kello 14:41)

  Mutta ei siitä minulle iloa olisi, koska naisten wc:n puolelle ei voi miehet mennä :)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto