Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Hellyys kortilla, tunnetta piisaa

TTT:n Hellyyden ehdoilla naurattaa rutosti ja itkettää hillitysti

Viiden Oscarin elokuvana tutuksi tullut Hellyyden ehdoilla taipuu hyvin Tampereen Työväen Teatterin näyttämölle. Näytelmä on kuvaus äidin ja aikuisen tyttären erittäin tiiviistä suhteesta, joka perustuu pääasiassa molemminpuoliseen piikittelyyn. Minna Hokkanen tekee erittäin vakuuttavan roolityön Aurora-äitinä ja Petra Saaristokin onnistuu Emma-tyttärenä.

Aurora on elämäänsä kyllästynyt ja kyynistynyt äiti, jonka on vaikea osoittaa hellyyttä ja lämpöä tytärtään kohtaan, vaikka Emma onkin hänen paras kaverinsa. Aurora pitää kaikkia tyttärensä elämänmKiinnostaa?uutoksia uhkina ja vastoinkäymisinä, vaikka muutokset ovat niinkin positiivisia kuin toivotut raskaudet. Auroran oma elämä tuntuu olevan ohi, ja tyttären aikuistumisen kaikki etapit osoittavat ikävällä tavalla, että oma nuoruus on koko ajan kauempana. Uskon, etten ole ainoa, joka tunnista lähipiiristään ainakin yhden auroran. Luista ja ytimistä kumpuava pessimismi kun on varsin suomalaista - ja sille on hyvin vapauttavaa nauraa ääneen.

Hellyyden ehdoilla ei ole kaunisteltu tai erityisen konservatiivinen. Hippiaikaa ei tuoda esille pelkästään musikaalimaisilla vanhoilla kunnon kappaleilla, vaan myös naisten rentouttavilla pilvenpolttosessioilla seksijuoruineen. Suhteissa petetään, mutta ajaudutaan myös kestämään peittelemätöntä suhteiden rinnakkaiseloa. Aurorakin oppii lopulta nauttimaan taas elämästään, muttei mitenkään näytelmämummoille tyypillisellä tavalla, vaan kulkemalla vuosien tauon jälkeen omien halujensa osoittamaan suuntaan.

Auroran ja Emman arki on alusta asti rosoista, mutta loppua kohden he joutuvat kärsimään ohittamattoman kauheita vastoinkäymisiä. Ilo ja nauru eivät vaimene onneksi silti kokonaan, niin kauan kuin heillä on toisensa.


Hertta-Mari Kaukonen

Hellyyden ehdoilla, TTT

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto