Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Testaa ilmainen poreamme ja hierontatuoli

Kuntokeskukseen pääsee tutustumaan jopa viikoiksi. Lisukkeena on vaikka mitä!

Jos Atalpan ahtaus alkaa hetkellisesti kyllästyttää, mutta kaupallisista liikuntakeskuksista tuntuu olevan mahdoton valita itselle sopivinta, on olemassa pelastus: useimpiin jäsenperiaatteella toimiviin kuntosaleihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Enkä nyt tarkoita puolen tunnin lämmittelyä, vaan ilmaista päivän, viikon tai jopa kuukauden kuntoilua.

Sain 1-30 päivän ilmaislippuja eri kuntoklubeihin, kun vierailin naisten shoppailu- ja hyvinvointimessuilla Naisdayssä, jonne puolestaan jaettiin ilmaisia lippuja Elixialla pahanmakuisten urheilujuomien kylkiäisinä.

Naisdayssä jaettiin ilmaiseksi päivän passi Lady Lineen, viikon treenit Sykkeeseen, kuukauden passi ShapeX Clubiin ja tutustumiskäynti Leidiin. Lisäksi jaossa oli viikon treenit viidellä eurolla Leidiin.

Naisdayn tutustumiskuponkien loputtua surffailin netissä ja huomasin, että tutustumiskertoja on myös ainakin GoGolla ja Fressillä. Sain GoGolle ja Fressiin parin päivän vierailun. Fressillä tosin voitin jonkun nettiarvonnan, joten toinen kuponki saattoi johtua siitä.


En ole käynyt kuntokeskuskissa varta vasten pummilla, vaan olen Elixian jäsen, mutta hyödynsin säntillisesti kaikki ilmaislippuset ja puoliksikin ilmaiset lappuset, mitä käsiini on osunut. Jos mielii jumppailla muiden rahoilla, samanlaisia kuponkisaaliita voi yrittää metsästää muiltakin hyvinvointimessuilta.

ShapeX:n lipukkeen otin käyttöön tosin vasta viimeisenä voimassaolopäivänä, koska luulin paikkaa pelkäksi kuntosaliksi ilman jumppia. Ihme kyllä sain paikalle raahauduttuani kymmenen päivän joululahjakupongin. ShapeX:ssä oltiin erityisen avokätisiä loppuvuodesta varmaankin siksi, että syksyllä perustettu liikuntakeskus oli niin uusi, että se tarvitsi paljon uusia jäseniä.

Muuallakin lisätutustumisaika vaikutti olevan mahdollista kysymällä, kun harkitsi jäsenyyttä ja oli kiinnostunut jostain tietyistä jumpista. Sykkeen tutustumisviikon aikana tulin kipeäksi, joten tutustumisjaksoa venytettiin pyytämättä toiseen viikkoon. Kaikki paikat mainostivat isoja alennuksia, joita tutustumisen jälkeen saa, jos liittyy jäseneksi. Lady Line jakoi jäsenilleen joulun alla viikon lahjakortteja.

Kahdessa tutustumassani liikuntakeskuksessa oltiin valmiita päästämään minut jopa ilmaiseksi liikkumaan niiksi pariksi kuukaudeksi, mitkä olin vielä sitoutunut Elixiaan vuoden sopimuksestani, jos liittyisin jäseneksi. GoGo tarjoaa kymmenpäivän rahat takaisin -tyytyväisyystakuuta.


Hairahduin liittymään Elixiaan viime keväänä yhden tutustumiskäynnin perusteella, jolloin en tajunnut liikuntakeskuksen olevan toivottoman kaukana kodistani, jotta siellä tulisi käytyä tarpeeksi usein, vaikka Elixiassa käy tuttujani. Olen tutustunut epätoivoisen moneen kuntokeskukseen, koska olen vaihtamassa liikuntapaikkaani ydinkeskustaan.

Suosittelen kaikille mahdollisimman laajaaa tutustumiskierrosta ennen ensimmäistäkään kuukausien jäsenyyttä, sillä kuntokeskuskissa tulee aina vastaan ihmisiä, jotka eivät ehdi käydä juuri koskaan liikkumassa kalliista kuukausimaksuista huolimatta. Kaikkiin pelkällä jäsenyysperiaatteella toimiviin liikuntapaikkoihin pääsee tutustumaan ainakin kerran ilmaiseksi. Esimerkiksi Elixiassa on erityiset Elixia-päivät, jolloin tutustujia haalitaan paikalle lehti-ilmoituksilla.


Itse olin Hämeenkadun varrella päivystävälle Elixian feissarille toukokuussa liiankin helppo saalis, sillä olin Elixiaa ennen käynyt vain yhdellä hieltä haisevalla salilla, jonka jumppien askelkuvioissa en pysynyt perässä. Kansalaisopiston kursseilla tahti tuntui olevan puolestaan turhankin verkkainen.

Kuvittelin, että Elixian helpot mutta tehokkaat tunnit, selkäjumpat ja raikkaat kolmen saunan suihkutilat ovat harvinaista herkkua. Itse asiassa vain Elixian arkiaamiainen on etu, josta joudun luopumaan vaihtaessani paikkaa.

Kierrettyäni liikuntakeskuksia olen huomannut, että tunnit ovat joka paikassa melkein samoja ja tilat useimmissa paikoissa viihtyisiä.

Jäsenyyspaikat kilpailevat nykyään liikuntaan mitenkään liittymättömillä oheisviihdykkeillä. Kuntoilijoita houkutellaan jäämään liikunnan jälkeen oleilemaan, sillä lähes joka jäsenyyspaikassa tarjolla on ilmaista kahvia ja lehtiä.

Testaajakin saa hörppäistä ilmaiset sumpit, mutta myös pelata biljardia, istua hierontatuolissa, maata höyrysaunassa ilmainen kuorintavoide naamalla ja löllyä porealtaassa.

Hertta-Mari Kaukonen, teksti


Jäsenyyskortteja vuokrataan halvalla esimerkiksi täällä:
www.tuuli.net/keskustelu

Liikuntakeskusten luksus:

Elixia (Kaleva ja Onkiniemi)
- arkiaamuisin ilmainen aamiainen
- Onkiniemessä höyrysauna ja infrapunasauna
- ilmainen lapsiparkki ja pysäköinti

ShapeX Club (Yliopistokatu)
- biljardipöytä, tv, Nintendo
- miesten saunatilassa poreamme
- naisten saunatilassa höyrysauna, infrapunasauna sekä ilmaiset suihkukosmetiikkatuotteet

Lady Line (Yliopistokatu, vain naisille)
- superkiireisille omat säilytyslokerot, jonne voi viskata takin, kun tulee valmiiksi verkkareissa
- hierontatuoli, takka, iso valikoima naistenlehtiä
- höyrysauna, infrapunasauna sekä ilmaiset suihkukosmetiikkatuotteet

Syke (Tammela)
- Nettikahvio, jossa myös oikeaa syötävää eikä vain terveysjuomia ja -patukoita
- höyrysauna
- lapsiparkki
- Pitkäaikaisille jäsenille on oma tila, jossa on hierontatuoli, hierontasänky, tv, sohva, tietokone, kirjoja ja päivän lehdet

GoGo (Hämeenkadulla ja Hämeenpuistossa),
- ilmainen lastenhoito, parkkipaikka ja nettikone
- Miehille VIP-jäsenyystila, jossa tarjolla tuoreita hedelmiä, pyyhkeet

Muita liikuntakeskuksia keskustassa:
- Albatross Tullintorilla
- Powerhouse Gym/Fiilis Fitness Tampellassa
- Leidi Aleksis Kiven Kadulla
- Wolf Hallituskadulla
- Fressi Verkatehtaankadulla

Muita kuntosaleja keskustassa:
- Steel Body Ã…kerlundinkadulla
- Classic Gym Pyynikintiellä
- Kuntosali EveryBody Amurissa

Muita jumppia:
- Urheiluseuroilla kuten Hämeen Naisvoimistelijoilla, Tampereen Kuntoliikunnalla ja Tampereen Jumppatiimillä
- Kansalaisopistoilla Sampolassa ja Ahjolassa

Muista kysyä opiskelija-alennusta!

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto