Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Toivetynnyri?

Ylioppilaskunnat ovat innostuneet eduskuntavaalivaikuttamisesta. Siitä tulee vaalikeväinä niiden päätehtävä, ja kaikki ajavat erikseen ja SYL:on ohi omia tavoitteitaan. Ehkä tämä on hyvä, koska SYL on perinteisesti niin kiltti. Sen hallitusohjelmatavoitteet on kerätty kivaan kokoomuksensiniseen vihkoseen, jonka kulmassa keikkuu pikkulintu puolueen tapaan. Lärpäkkeen sivuissa on vähän lietteenvihreää. Paljastaako tämä visuaalinen viesti jotain SYL:on vaikuttamistaktiikasta?


Opiskelijoita ei katsota relevantiksi äänestäjäryhmäksi, koska opiskelijuus on väliaikaista eikä kenenkään identiteetti perustu siihen (paitsi ehkä ylioppilaskunta-aktiivien). Ja onhan EI-liikettä jo huijattukin. Viimeksi opintotukiuudistukseen saatiin opiskelijat mukaan, kun luvattiin tukeen parannuksia, jotka jätettiin pois ja otettiin huononnukset käyttöön. Alli haluaisi tietää, mitä työryhmässä oikein tapahtui.

Jos ylioppilaskunnat haluaisivat olla hyödyllisiä, niin katsoisivat vaikka, että heidän yliopistoillaan saa äänestää ja mainostaa ehdokkaita. Näin opiskelijoiden äänestysaktiivisuus ehkä nousisi. Toisaalta eduskuntavaalivaikuttaminen on myös tekosyy saada pikkupolitikoida ja unohtaa tällaiset paikalliset rutiinitehtävät. Sen Alli vielä tajuaa, että joku jättää edarivaaleissa äänestämättä, mutta ei eduskuntavaaleissa.


Alli Nokka kiukuttelee edustajiston kulisseissa

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Ilkka Tiensuu (04.02.11, kello 15:47)

    Allille ja muillekin kiinnostuneille tiedoksi, että yliopistolla on ennakkoäänestyspiste Linnassa. Mainostuslinjauksia selvitetään yliopiston johdon kanssa pikimmiten.

    - Ilkka Tiensuu, Tamyn pj 2011
Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto