Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Valta on nuorten käsissä

Suomalaisten äänestysinto on alimmillaan kuin aikoihin, osaa kertoa Suomen Gallupin tutkimus. Ja mikäs ihme tuo, poliittista kähmimistä, hyvävelikauppaa ja härskejä lainrikkomuksia voi syystäkin pitää turhauttavana. Poliitiikan uskottavuuden rappio mahdollistaa kaksi polkua: Nukkuvien puolueen vaalivoitto tai sisuuntuminen uurnille.

Äänestämättä jättäminen tarkoittaa sitä, että porvarihallitus jatkuu, sillä jokainen sohvaperuna luovuttaa automaattisesti äänensä oikeistolle - vaurastuloiset eivät jätä nimittäin äänestämättä.

Toinen suunta on aito halu muuttaa Suomi-nimisen maapläntin yhteiskunnallista suuntaa. Suuntaa olisi mukava muuttaa, sillä nykyinen moodi on omiaan lisäämään pienituloisten määrää. Matkaamme kohti tasaverovaltiota - samaan aikaan, kun kunnat on pakotettu nostamaan kunnallisprosenttia, joka on kaikille sama, progressiivisten (tulojen mukaan määräytyvien) verojen vaikutusta on mitätöity urakalla. Kulutusveroja (tasaveroja) on sen sijaan paisutettu ja tämä tuntuu nimenomaan pienituloisten kukkaroissa.

Suomen Gallupin tutkimuksessa on kuitenkin eräs mielenkiintoinen seikka. Näyttää siltä, että nimenomaan nuoret ovat valitsemassa suunnanmuutoksen. Nuoret ovat ainoa ryhmä, jonka keskuudessa täysin varmasti äänestävien määrä on noussut viime vaaleista ja nousua on yli 10 prosenttia.

Läpi historian suuret muutokset ovat lähteneet nuorison liikehdinnästä. Nykynuoriso on kyllästynyt epäoikeudenmukaisuuteen perustuvaan yhteiskuntaamme. Valta on niillä, jotka äänestävät. Täten valta on yhä enemmän nuorison käsissä. On aika nuorten vallankumouksen. On aika kääntää nokkaa kohti oikeudenmukaisempaa Suomea.

Joonas Lepistö

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto