Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Remontit ovat pian ohi

Yliopiston remonttisarjan viimeinen vaihe etenee hyvää vauhtia

Alakuppila on ollut remontissa joulukuun puolesta välistä.
Alakuppila on ollut remontissa joulukuun puolesta välistä.

Yliopiston päärakennuksen Alakuppilaa on remontoitu joulukuun puolesta välistä asti. Remontti parantaa D-siiven esteettömyyttä muun muassa matalammilla kynnyksillä. Luentosaleihin D10 A ja B rakennetaan tasanne, jolta pyörätuolia käyttävät voivat seurata luentoja. Uusi hissi mahdollistaa kulun täydennyskoulutuskeskuksen tiloihin. Lisäksi remontin jälkeen on mahdollista kulkea sisäkautta puheopin tv-studioon.

"Yliopistolla on tehty vuodesta 1999 peruskorjausten sarjaa, jossa tämä D-siiven remontti on nyt viimeinen. Remontti on suunnitelmissa saada valmiiksi syyskuun alkuun mennessä", Tampereen yliopiston tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari kertoo.
Remontin alle jäi Alakuppilan ja luentosalien lisäksi Avoimen yliopiston tenttitulokset, jotka löytyvät nyt C-siiven ensimmäisen kerroksen alkupäästä.

Osittain esteettömyyden parantamiseksi tehty remontti aiheuttaa kuitenkin väliaikaisesti esteellisyyttä. Päätalosta on tällä hetkellä mahdotonta kulkea E-siipeen sisäkautta. Tampereen yliopisto on tehnyt Kielikeskuksen kanssa sopimuksen, että se voi tarvittaessa käyttää päätalon opetustiloja, mikäli esteet liikuntarajoitteisille osoittautuvat liian vaikeiksi.

"Tässä Murphyn laki taas toteutui. Yritimme miettiä jopa työmaan poikki kulkevaa reittiä, mutta sekään ei toiminut. Nyt vaihtoehtoja on kaksi, kulku Atalpan puoleisesta päästä, jossa on matalammat kynnykset, mutta silloin joutuu kulkemaan parkkipaikan poikki tai D- ja E-siiven välistä", Vimpari kertoo.


Liikuntakeskus Atalpan remontti jatkuu vielä maaliskuun loppuun asti, mutta on aikataulussa.

"Heinäkuussa urakoitsija oli hetken jäljessä aikatauluista helteiden takia, mutta se on kiritty takaisin", Vimpari kertoo.

Toukokuun puolessavälissä aloitetaan vanhan monitoimihallin kunnostus kuntosaliksi ja kellarikerroksen pukukaappien asennus pukuhuoneisiin. Ensimmäisessä kerroksessa kasvatustieteiden tiloissa tehdään myös pienehköjä muutostöitä. Tämän uudistuksen valmistumisaikataulu on puolestaan heinäkuun lopussa.


Ville Ilkkala,
teksti & kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto