Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele! Kirjoituksia Tamystä: Luopumisen sietämätön keveys

Mitä ihmettä? Joko nyt on aika kirjoittaa järjestön toimintakertomus ja laatia tilinpäätös, vaikka vain hetki sitten toimintasuunnitelma valmistui? Juuri kun työhön on päässyt hyvin kiinni ja homma alkanut luistaa, kuvioihin astuvat uudet innokkaat toimijat, joille raskas vastuu pitäisi näin vuoden alussa luovuttaa. Kuinka tyhjältä tuntuukaan luopua omasta tehtävästä? Antaa nyt toisten jatkaa täydellä sydämellä tehtyä työtä! Sietämättömän kevyttä!

Vuoden aikana ehtii sukeltaa niin syvälle järjestötoiminnan syövereihin, että sieltä pinnalle nouseminen (ts. tavalliseen opiskelijaelämään palaaminen) tuntuu lähes mahdottomalta ponnistukselta. Syvällä syövereissä on vaikea tunnistaa vuoden aikana opittuja taitoja, saati pukea niitä sanoiksi.

Kehotan kuitenkin kaikkia väistyviä järjestötoimijoita katsomaan tarkasti peiliin. Toimintanne reflektointi on ensiarvoisen tärkeää, sillä seuraajanne tarvitsevat neuvojanne ja apuanne! Jatkuvan ja pitkäjänteisen järjestötoiminnan avain on nimittäin perusteellinen perehdyttäminen ja siihen pitää varata aikaa ja voimia.


Väistyvät järjestöaktiivit, varmistattehan siis hyvin tehdyn työn jatkuvuuden ja perehdytätte seuraajanne. Olisi sääli heittää hukkaan kaikki se tieto ja osaaminen, jotka teille vuoden aikana ovat kertyneet. Uskaltakaa myöntää myös tekemättä jääneet tehtävät ja tehdyt virheet. Uusien on helpompi aloittaa työ vankalta pohjalta.

Perehdyttäkää ja kannustakaa - luopumisen tuskasta huolimatta!Veera Ikkelä
Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto