Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Paperi T, työläinen tulevaisuudesta

Vaikka Suomen musiikkivuosi 2013 kuului palstamillimetreissä Cheekille, kuului se taiteellisessa mielestäni ehdottomasti Paperi T:lle, eli Henri Pulkkiselle. Samalla, kun pappilassa pidettiin suuria puheita tv-sarjoista ja Olympiastadioneista, tehtaili tämä Hiphoptorppari sillä aikaa peräti kolme julkaisua: "Ukraina", "Ex ovis pullus non natis serò fit ullus" ja "Joko sinä tulet tänne alas tai minä nousen sinne ylös", joista erityisesti kaksi viimeistä kuuluvat helposti vuoden parhaisiin. Tarkastelen seuraavassa, mitkä tekijät olivat tämän hienon suorituksen takana ja mitä me voimme siitä oppia.

Verkostoituminen. Paavoharju on kokeellisen metsäfolkin johtava nimi, Ruger Hauerin Pyhimys on suomihiphopin ansioitunut valtiomies ja Khid, eli Dj Kridlock, tuottaja Jumalan armosta. Onhan ensisijaisen tärkeää toimia juuri niiden oikeiden, alansa huippua edustavien, yhteistyökumppanien kanssa. Näin tekee myös Paperi T.
Avoin mieli. Vaikka meidät olisi koulutettu johonkin tiettyyn ammattiin, meidän tulee ottaa työt sieltä, mistä ne kulloinkin sattuvat löytymään. Näin tekee myös Paperi T ja vielä harvinaisen ennakkoluulottomasti. Hyvin harva muu räppäri kun uskaltautuisi ohjelmoimaan sämplereitä Paavoharjun kiljuhuuruisiin metsämajoihin. Muista tämä esimerkki, hyvä oikeustieteiden opiskelija, kun sinua pyydetään lomittamaan maatalon isäntää.

Yksi ei enää riitä. Vaikka tämä edellä mainittu Paavoharju on jo ilmoittanut lopettavansa, ei tämä varmasti suuremmin hetkauta Paperi T:tä. Onhan hän kaukonäköisesti hajauttanut intressinsä peräti kolmeen eri yhtyeeseen. Näin ollen, vaikka yksi näistä lopettaa, suljetaan tai ulkoistetaan Intiaan, putoaa hän aina onnellisesti jaloilleen.
Harrastustoiminta. Lopulta vain harva meistä on Cheek, mutta lähes jokainen voi kohta olla samanlainen sekatyöläinen, kuin Paperi T. Näin erityisesti taiteellista orientaatiota vaativilla aloilla. Palkkaa kun ei välttämättä hirveästi ole nykyisellä levymyynnillä luvassa. Sitä pitää vain sitten keksiä jotain muuta. Niinpä näiden Paperi T:n julkaisujen lisäksi olemmekin voineet viime vuonna seurata myös Henri Pulkkista esimerkiksi Ylen nettisivuilta. Hän kun kirjoittaa sinne kolumneja.

Taneli Hermunen
Kirjoittaja on Madridissa asuva mikkeliläinen, joka on filosofian opinnoistaan huolimatta töissä.
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (3)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
 1. Janne (22.02.14, kello 19:32)

  Pulkkinenhan on myös Basso radiolla yksi Paska sohva ohjelman juontajista.

 2. m (22.02.14, kello 22:58)

  Jos on pakko namedroppailla ni voisko kirjottaa ne nimet myös oikein.

 3. Taneli (04.03.14, kello 14:15)

  Janne:
  En tiennytkään tuota, mutta vahvistaa entisestään pointtiani: eli työnteko kulttuurissa edellyttää usein
  verkkojen levittämistä suhteellisen laajalle alueelle.

  m:

  Tarkoitukseni ei ollut sinällään name droppailla (eikä varsinkaan kirjoittaa nimiä väärin, pahoittelut).
  Yritin vain tuoda ilmi, että näitä levyjä ei oltu tehty yksin.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto