Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ainejärjestöissä: TYR kokoaa yhteen roolipeleistä kiinnostuneet

TYR
Roolipelikirjallisuutta itsekin tehnyt Jukka Särkijärvi kertoo, että moni seuran jäsenistä on julkaissut omia roolipelikirjoja ja -pelejä. Hän mainitsee TYR-nimen tarkoittavan myös viikinkien muinaista sotajumalaa.


Seikkailua 4000-luvulla, taisteluita Suomen miehittäneitä avaruusolioita vastaan ja matkoja maan alle. Siinä muutamia Tampereen yliopiston Roolipelaajien lautapeliteemoja, joita TYR:in pelivastaava Jukka Särkijärvi esittelee. Särkijärvi liittyi TYR:in toimintaan vuonna 2008 aloittaessaan yliopisto-opinnot. Fantasiamaailmaan hän sai perehdytyksen jo nuorena.

"Minulle on luettu Hobittia kehtoajoista lähtien. TYR:in nettisivut olivat yksi Suomen vanhimmista roolipeliaiheisista nettimateriaaleista ja törmäisin niihin jo pienenä", Särkijärvi kertoo.

Erityisen hauskaa Särkijärvestä on päästä kehittelemään omaa hahmoa, mikä oli syy sille, miksi hän valitsi roolipelit jalkapallon sijaan. Särkijärven ikimuistoisin oma hahmo on diivamainen metrin mittainen maahinen, joka työskentelee oopperalaulajana. Ihmiset, jotka eivät ole tutustuneet roolipeleihin, saattavat nähdä ne helposti tosikkomaisina.

"Roolipelaaminen on osaksi huumoripeliä. Niitä voi pelata hirvittävän vakavasti, mutta TYR:ssä tällaista ei ole."

Rooli- ja lautapelien ohella TYR järjestää lentopallo-otteluita ja jokavuotisen retken Kintulammelle Teiskoon. Kerran vuodessa järjestetään myös akateemisten roolipeliseurojen välinen kohtaaminen. Larppausta eli näytelmäroolipelejä on viime vuosina järjestetty harvakseltaan, sillä ne vaativat erityisiä valmisteluita.

Särkijärven mukaan uusien pelaajien ei tarvitse huolestua, etteivätkö he oppisi pelaamaan, sillä roolipeli-illoissa on perehdytys. Hän suosittelee aloittelijoille Noviisit nopille -tapahtumaa, jossa tutustetaan ihmisiä roolipelien saloihin.

"Myös viinituvat ovat hyvä tapa tutustua ihmisiin. Menemme ravintoloihin ja keskustelemme peleistä tietyn teeman, kuten ruuan, mukaisesti".

Roolipelaajat pelaavat myös samaan peliin keskittyviä pitkiä tarinallisia sessioita, eli kampanjoita. TYR:ssä ne ovat kestäneet parhaimmillaan vuosia. Särkijärvi huomauttaa, että lautapeli-iltoihin kannattaa varata aikaa, sillä pelit vievät keskimäärin neljä tuntia. Hän painottaa, että peleissä pysyy silti jännitys yllä.

Särkijärvi näkee roolipeleissä erityisen vahvuuden, jota ei monista lautapeleistä löydy.

"Roolipeleissä ei ole yhtä voittajaa. Pelaajat puhaltavat yhteen hiileen ja päämääränä on, että kaikilla on hauskaa."

Tuomas Ahola, teksti ja kuva

TYR


Perustettu: 1995

Tapahtumia: peli-ilta torstaina 13.3, viinitupailta 18.3 OÂ’ConnellÂ’sissa

Kenelle: Kaikille roolipeleistä kiinnostuneille

Lisätietoa: jarjestot.uta.fi/tyr, tyr@uta.fi, Facebook: TYR

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto