Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Omatoimisuus on Vastavirtaklubin voima

Pispalanvaltatiellä uutena vuotena toimintansa aloittanut Vastavirta-klubi on osoitus tee se itse -hengestä.

"Tiloissa toimi aikaisemmin kodinkoneliike, eli muutoksia on tehty paljon. Esimerkiksi ilmastointi saatiin hyvin edullisesti käytettynä purkamalla se itse vanhasta paikastaan, uutenahan se olisi maksanut todella paljon", kertoo Perttu Koivisto.

Hän kertoo, että tiloja kunnostettaessa talkooporukkaa riitti ja ammatti-ihmisiä löytyi kaveripiiristä. Klubia pyörittää osuuskunta, joka on muodostunut vaihtoehtoiseen musiikkiin keskittyneen Vastavirta ry:n aktiiveista. Aktiivien joukosta on löytynyt hyvä pohja klubin pyörittämiseen. Ulkopuolisten palveluita ei Koivisto mukaan juuri tarvita, mutta suhteet muihin saman alan ihmisiin ovat hyvät.

"Meillä on oma miksaaja, jonka kautta hankimme myös PA-laitteiston klubille. Samoin meiltä löytyy oma backline eli yhtyeiden ei ole pakko tuoda itse rumpuja ja vahvistimia, mikä tulee bändeille edullisemmaksi. Joukostamme löytyy myös kokki, joka vastaa bändien ruokinnasta. Yhdistyksellä on auto käytössä, oma lehti, www-sivut ja ohjelma Radio Moreenissa kertoo tapahtumista. Yhdellä meistä on oma studio ja julkaiseepa muutamat jäsenemme levyjäkin."

Koivisto toteaa, että nyt kun on omat laitteet ja näin ollen vähemmän kuluja, voi yhdistys korvata bändien kuluja paremmin kuin järjestäessään konsertteja muissa ravintoloissa.

Ilman genrerajoja

Vastavirran väelle oli etukäteen melko selvää, että punkkonserteissa riittäisi kävijöitä. Tarkoitus on kuitenkin tarjota ohjelmaa laaja-alaisesti eikä vain keskittyä pelkkään musiikkiin.

"Mieltä ylentävää oli, että esimerkiksi taannoisella Riston keikalla oli keskellä viikkoa paljon väkeä. Eri genret tuntuvat löytäneet paikan. Asenne määrää mikä tänne sopii, undergroundia ja tee se itse- meininkiä löytyy esimerkiksi hip hopista. Täällä oli mielettömän hyvä meininki, kun meillä oli graffititapahtuma, jossa heijastettiin graffitien kuvia seinille ja dj:t soittivat musiikkia", tuumaa Koivisto.

Koiviston haaveena on alkaa pitää sunnuntaisin klubeja, joilla esiintyisi erikoisia artisteja ja tarjonta olisi kaikin puolin poikkitaiteellista. Graffitinäyttely pidettiin sunnuntaina, ja vastaavia on tulossa lisää. Ideana voisi olla myös, että sunnuntaisin olisi vapaa pääsy, riippuen toki esiintyjien kuluista.

"Pyritään muutenkin pitämään suurin piirtein vitonen ylärajana lippujen hinnoille. Yhdistys pyörittää bänditoimintaa lippurahoilla."

Paikallisille vaihtoehtoyhdistyksille Vastavirta-klubi on ollut ilouutinen. Sen lisäksi, että vaihtoehtoyhdistykset kokoontuvat klubin tiloissa, on ainakin Oikeutta eläimille ry:llä tarkoitus pitää tukikonsertti keväällä.

Töitä työttömille

Vastavirta-klubi on myös työllistänyt muutaman ihmisen. Koivisto kertoo, että hän itse on osa-aikaisella virkavapaalla kirjastovirkailijan töistään. Työtä klubilla pyritään jakamaan kaikkien tarpeiden ja halujen mukaan.

"Kolme osuuskuntalaista oli tätä ennen pitkäaikaistyöttömiä. Tarkoitus on olla tasapuolinen ja työllistää itse itsemme."

Töihin pyrkijöitä Koiviston mukaan olisi vaikka miten, runsaasti yli tarpeen.

Mikko Huikkonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto