Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

"Juna meni jo"

Näin on viime aikoina kuulunut monen opiskelijapoliitikon suusta. Rajaukset menevät läpi, mutta niin lievinä, ettei asemalle jääneitten opiskelijoitten tilanne muutu mitenkään.
Kenenkään ei ole pakko kiristää opiskelutahtiaan, kun valmistumiseen voi anoa miljoona vuotta lisäaikaa. Yliopistot sitä kyllä myöntävät, sillä jokainen opiskelija on potentiaalinen valmistuja eli tulonlähde.
Opintojen ohjauskaan ei parane, ennen kuin siihen varataan sitä, millä maailma pyörii. Rahaa.
Ollaan siis lähtöpisteessä. Niinhän se meni, että valmistuminen viivästyy, koska opiskelijoiden täytyy hengissä pysyäkseen käydä töissä. Ei uskalleta ottaa lainaa eikä papereita ulos ennen kuin on edes jokin haju oman alan duunista.
Mikä siis eteen? Nostetaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen opintorahaa, joka on paljon pienempi kuin esimerkiksi työmarkkinatuki tai toimeentulotuki.
Ihan kuin joku olisi kirjoittanut tästä joskus ennenkin.
Nyt valtiovallalla vain on yksi argumentti meitä vastaan: "Vastahan asumislisän vuokrakattoa nostettiin." Se ei kuitenkaan esimerkiksi asumistukilaisia lämmitä.
Älkäämme upotko uuteen status quohon, punamultasuohon. Barrikaadeille vain taas vanhan kunnon opintorahan noston vuoksi.
Juna ei ole vielä mennyt. Se ei ole edes liikahtanut.

Juha Honkonen
päätoimittaja
juha.honkonen@uta.fi

Ps. Tuli tiistaina kuunneltua yliopiston kappelissa mielenkiintoista luentoa. Aslan-yhdistyksen Ari Puonti rinnasti iloisesti homoseksuaalisuuden pedofiliaan ja eläimiin sekaantumiseen. Mies työskentelee muuten pastorina ja psykologian opettajana.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto