Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Yo-talon takapihan pelätty luiska purettiin


Tamyn pakettiauton vuokraajia yli kymmenen vuotta piinannut Yo-talon takapihalla sijaitseva luiska on purettu. Pakettiauto on tähän asti pitänyt ajaa Yo-talon takapihalta luiskaa pitkin naapuritalon ylempänä sijaitsevalle takapihalle ja sieltä toista, kaartuvaa luiskaa alas Kauppakadulle. Kyseisellä parinkymmenen metrin ahtaalla pätkällä Tamyn pakettiautoa on kolhittu vähintään kymmeniä kertoja.

"Iso osa varsinkin pienemmistä peltinaarmuista on aiheutunut juuri tuossa luiskassa", Tamyn pääsihteeri Mikko Aaltonen kertoo.

Tamylle hankittiin ensimmäinen muuttoauto 1990-luvun alussa, ja uusin, syksyllä hankittu Nissan Primastar on järjestyksessä vähintään viides. Sitäkin on kolhittu jo pariin otteeseen.

"Edellistä Hiacea kolhittiin niin jatkuvalla sykkeellä, että korjausmies nauroi joskus, ettei siinä ole muuta alkuperäistä kuin runko", Aaltonen muistelee.

Luiska purettiin, koska kiinteistöä hallinnoiva Ylioppilastalosäätiö haluaa uudistaa takapihan käyttöä. Sinne on suunnitteilla ainakin talon kellarissa sijaitsevan Tiiliholvi-ravintolan tupakkaterassi.

Luiskan omistaja ja talosäätiön vuokralainen ei enää halunnut jatkaa vuokrasopimusta, koska Yo-talon takapihan parkkipaikat vähenevät uudistusten takia. Takapihalta ajetaan Kauppakadulle jatkossa ahtaan porttikongin kautta.

Tuomo Tamminen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto