Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamyn paku ja Domus-klubi siirtyvät nettiaikaan

Tamy sai kokonaan uudennäköiset nettisivut 26. tammikuuta. Sivuja haluttiin uudistaa, koska edellisiä sivuja ei pidetty enää tarpeeksi toiminnallisina.

"Joustavampi rakenne mahdollistaa uudenlaisia palveluita käyttäjille", Tamyn kulttuuri- ja tiedotussihteeri Sami Kainulainen kertoo.

Kevään aikana tulee mahdolliseksi varata sähköisesti pakettiauto, Yo-talon kokoushuone ja Domus-klubi yliopiston peruspalvelutunnuksilla. Lisäksi varaustilannetta voi jatkossa tarkkailla ilman tunnuksiakin. Sivuille on lisätty jo nyt kaikki tapahtumat kokoava tapahtumakalenteri, hakutoiminto ja uutissyötteet.

"Uutissyötteillä voi tehdä Tamyn uutisista omalle koneelle livekirjanmerkin, jolloin ylioppilaskunnan uutisia voi tarkkailla otsikkolistana samaan tapaan kuin esimerkiksi Ylen uutisia. Uutissyötteet löytää palkista, jossa lukee RSS", Kainulainen selittää.

Ylioppilaskunnan nettisivujen rakennetta on selkeytetty, joten nykyisin sivuilla ei ole niin paljon alasivuja kuin aiemmin.

"Sivuilla liikkuminen on vaivattomampaa entiseen verrattuna hakutoiminnon ansiosta. Sivuista on yritetty tehdä myös vähän graafisempia. Sivujen ylläpito on helpottanut huomattavasti ja eri osista sivustoa voi nostaa uutisen etusivulle", Kainulainen kertoo.

Graafista ilmettä on ollut suunnittelemassa Aviisin entinen graafikko-harjoittelija Teemu Sirviö.


Foorumille kaivataan lisää käyttäjiä

"Toivon, että ihmiset käyttävät sivuja paljon ja erityisesti toivon lisää keskustelijoita Tamyn foorumille eli keskustelupalstalle. Minulle saa myös esittää rakentavaa palautetta sivuista ja kertoa, mitä sivuilla pitäisi olla lisää", Kainulainen sanoo.

Palautteen antaminen on tuottanut jo ainakin parissa tapauksessa tulosta.

"Palautteessa toivottiin ylläpidon yhteystietoja paremmin esille, joten nyt ne ovat yhteystietojen alla. Yhdestä kirjoitusvirheestä huomautettiin ja se on korjattu", Kainulainen sanoo.

Sivut saattavat saada lisää uusia opiskelijoita palvelevia ominaisuuksia jo kevään aikana.

"Luomuruokapiirin tilausjärjestelmä, tilatietopankki ja esiintyjäpankki ovat suunnitteilla", Kainulainen kertoo.

Tamyn sivuilla on edelleen esitelty Tamyn organisaatiota, toimintaa ja palveluja, joita Tamy tarjoaa jäsenilleen, joita ovat Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Tamyn palveluita ovat esimerkiksi lainopillinen neuvonta, vippikassa, faksi, asunnonvälitys, lainatyökalut, ainejärjestöavustukset ja Aviisi.

Nettisivut eivät itsessään maksaneet Tamylle mitään, sillä ne perustuvat avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmään. Uudistuksesta tuli henkilöstökuluja projektisihteeri Mikko Mikkolan palkkion verran.

Hertta-Mari Kaukonen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto