Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kolumni: Villi filiaali

Villi pohjola on suosikkitelevisiosarjani. Sarja alkaa, kun newyorkilaislääkäri Joel Fleischmann matkustaa Anchorageen, Alaskan suurimpaan kaupunkiin, lunastamaan opintovelkaansa yhteiskunnalle.

Paikan päällä Joel saa kuulla, että hänen uusi kotinsa onkin kovasti lääkärintarpeessa oleva piskuinen Cicely - outojen punaniskojen tuppukylä.

Minä olen Joel Fleischmann.

Luulin päässeeni Tampereen yliopistoon opiskelemaan itseni luokanopettajaksi. Intoiltuani tovin Ekavuotisen opiskelijan opas käsissäni törmäsin lappuun, joka herätti minut painajaiseen. Luokanopettajat koulutetaan Hämeenlinnassa.

Hämeenlinna on pieni kaupunki, jossa ei ole Stockmannia. Ihmisiä täällä on ehkä kaksi tai kolme. Ravintolaa valittaessa on tyydyttävä Pancho Villaan tai Rossoon. Grillilläkin saa turpaansa, ellei kannata paikallista jääkiekkoseuraa Kerhoa.

Onneksi yhtäläisyydet minun ja Fleischmannin kokeman välillä eivät rajoitu kulttuurishokin kylmään kouraisuun. Kuten Joelkin, olen hitaasti, mutta vakaasti alkanut tuntea outoa kiintymystä syrjäkylääni kohtaan. Vuosikymmenen takaa temmattu Siwan kassahenkilökunta on muuttunut silmissäni herttaiseksi.

Unelmoin juhlien jälkeisenä aamuna Yömakkaran jättiranskalaisista. Koulun käytävien syvä hiljaisuus on muuttunut painostavasta seesteiseksi. Jopa kitukasvuinen baaritarjonta on saanut tanssijalkani - puhumattakaan karaokekurkustani - väräjämään.

Ei minua haittaa, että koulumme kuppila on Aviisin mukaan vain rumpuvarasto tai että terveydenhoitaja ei ole ikinä tavoitettavissa tai että Tamy on meille vain vuosimaksun vastaanottaja.

On ihan ok, että opettajat ovat etääntyneet tyystin tiedeyhteisöstä ja muuttuneet akateemisiksi leikkitädeiksi tai satusediksi. Minua ei vaivaa edes se, että yksikkömme unohdetaan aina rahaa jaettaessa.

Kuppila, terveydenhoitaja, koulu, ainejärjestö ja koko koinsyömä kaupunki ovat minun.

Ja minä pidän niistä.


Pyry Urhonen
OKA
(Luokanopettajaksi opiskelevien
ainejärjestö)

Tällä palstalla vuorottelevat ainejärjestöt.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto